Schrijfavond juli 2019
© Amnesty Dordrecht

9 oktober: schrijfavond Amnesty International Dordrecht

Op vrijdag 9 oktober a.s. organiseert Amnesty International Dordrecht weer de maandelijkse schrijfavond. Tijdens zo’n avond schrijven we met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Je bent vanaf 19.30 uur óf vanaf 20.15 uur van harte welkom bij Dutch in Dordrecht, Vest 177, 3311 TV in Dordrecht.

Hoe werkt het?

Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (Engels- of anderstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen, ambassades of koningshuizen om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die (onterecht) vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken.

Graag vragen we je aandacht voor en medewerking aan de volgende coronamaatregelen:

-Houd 1,5 meter afstand van elkaar.

– Je kunt binnenkomen om 19.30 uur of om 20.15 uur. We schrijven namelijk in twee shifts.

– Iedereen heeft een eigen plek en een eigen setje schrijfmaterialen.

– Breng eventueel je eigen koffie, thee, water of andere (non-alcoholische) drank mee.

– Bij klachten zoals hoesten, koorts of vermoeidheid blijf je thuis en kun je online brieven schrijven!

Acties helpen echt!

In veel gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. Zo is in Zuid-Sudan het doodvonnis van Magai Matiop Ngong ingetrokken. Tijdens Amnesty’s wereldwijde schrijfactie Write for Rights in december 2019 werd massaal voor Magai geschreven. De meest recente successen van onze acties vind je hier.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht onder ‘evenementen’. In verband met de beperkte ruimte (coronamaatregelen) is het prettig om vooraf te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Schrijfgerei ligt klaar. We vragen hiervoor slechts een vrijwillige bijdrage.