Amnesty-groep Dordrecht

9 FEBRUARI: Schrijfavond Amnesty Dordrecht

9 FEBRUARI: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

 

Word jij ook zo treurig van al het onrecht in de wereld en wil je daartegen in actie komen? Kom dan naar de maandelijkse schrijfavonden van Amnesty International Dordrecht. De eerstvolgende is op vrijdag 9 februari a.s. We schrijven dan met elkaar brieven voor mensen overal ter wereld die onrecht wordt aangedaan én doen mee aan de Amnesty Valentijnsactie. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom bij Dutch in Dordrecht, Vest 177, 3311 TV in Dordrecht.

 

Brieven schrijven
Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (vooral Engelstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken.

 

Kom in actie!
Op vrijdag 9 februari a.s. kun je onder meer schrijven voor de ‘Zaterdagmoeders’ in Turkije.  Familieleden van verdwenen mensenrechtenactivisten komen al jarenlang elke zaterdag bijeen voor een vreedzame demonstratie. In de jaren tachtig en negentig arresteerde de politie hun dierbaren, waarna ze nooit meer werden teruggezien. Door buitenproportioneel politiegeweld en onterechte arrestaties maken de autoriteiten het deze Zaterdagmoeders onmogelijk om hun demonstratierecht uit te oefenen. Kom voor hen en anderen in actie! In veel gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. De meest recente successen kun je vinden via deze link.

 

Valentijnsactie
Omdat het bijna Valentijnsdag is, kun je op vrijdag 9 januari a.s. ook meedoen aan de Valentijnsactie: kaarten sturen naar Sophia Huang Xueqin en Wang Jianbing uit China. Sophia hielp slachtoffers van seksueel geweld en Wang steunde mensen met een handicap of ziekte. Vreemd genoeg vindt de Chinese regering dat ze op deze wijze andere mensen hebben aangemoedigd om China in gevaar te brengen. Sinds september 2021 zitten ze om die reden onder zeer slechte omstandigheden gevangen.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht (https://www.facebook.com/amnesty.international.dordrecht, ‘evenementen’) of gewoon binnenlopen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor we een vrijwillige – en zeer gewaardeerde – bijdrage vragen.