4 JULI: MENSENRECHTENDIALOOG OVER DISCRIMINATIE IN DORDRECHT

Dit jaar bestaat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens 70 jaar. In verband hiermee organiseren het Humanistisch Verbond Drechtsteden en de lokale vrijwilligers van Amnesty International in Dordrecht op 4 juli a.s. een Mensenrechtendialoog met als thema: ‘Discrimineren we allemaal? Is een wereld zonder racisme mogelijk?’ Plaats: Blauwe Kamer, Bibliotheek AanZet (Groenmarkt 153, Dordrecht). Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur.

Met elkaar in gesprek

Het lijkt zo vanzelfsprekend: discrimineren doe je niet. Discriminatie is in strijd met artikel 1 van onze Grondwet. In Nederland mogen we zeggen wat we vinden en ons leven leiden zoals we dat willen. Althans, zo lijkt het. Toch wordt er ook in ons land gediscrimineerd – bijvoorbeeld op basis van etnisch profileren. Zijn we ons daarvan bewust? Tijdens de Mensenrechtendialoog van het Humanistisch Verbond Drechtsteden en de lokale vrijwilligers van Amnesty International in Dordrecht gaan deelnemers aan de hand van een prikkelende vraag met elkaar in gesprek. Discrimineren we allemaal? Is een wereld zonder racisme mogelijk? Zo’n dialoog is soms spannend, maar ook vertrouwd en levert frisse, nieuwe inzichten op over actuele onderwerpen. Zo houden we het gesprek in Nederland over mensenrechten op gang.

Doe de dialoog en ontdek hoe belangrijk mensenrechten zijn, ook voor jou! Meld je aan voor de Mensenrechtendialoog via hv.drechtsteden@ziggo.nl