14 MAART: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

Op donderdag 14 maart organiseert Amnesty International Dordrecht weer de maandelijkse schrijfavond van dit jaar. Tijdens zo’n avond schrijven we met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom op onze nieuwe locatie: restaurant Smyrna Tandoor, Voorstraat 261 in Dordrecht.

Wat kun jij doen?

Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (Engels- of anderstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen, ambassades of koningshuizen om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Vanwege Vrouwendag: speciale groetenkaarten en petitie. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan vrouwelijke activisten in Saoedi-Arabië die gevangen zitten en worden gemarteld omdat ze zich inzetten voor vrouwenrechten. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken. Deze actie is verbonden aan de Internationale Vrouwendag die we op 8 maart a.s. vieren. Je kunt ook de petitielijst tekenen die we voor hen klaarleggen.

Acties helpen echt!

In één op de drie gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. Zoals die van de Bahreinse Hakeem al-Araibi. Al-Araibi zat meer dan twee maanden gevangen in een Thaise cel. Hij reisde eind 2018 met Australische reisdocumenten naar Thailand, waar hij meteen bij aankomst werd gearresteerd op basis van een onjuist Interpolbericht. Bahrein vroeg om zijn uitlevering. Hij is daar ten onrechte veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Amnesty International voerde actie voor de vrijlating van Al-Araibi. Meer dan 135.000 actievoerders sloten zich daarbij aan. Bekijk alle resultaten van de afgelopen tijd op: www.amnesty.nl/wat-we-doen.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de evenementen op de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht En je kunt natuurlijk ook gewoon binnenlopen en meedoen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor slechts een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.