Schrijfavond juli 2019
© Amnesty Dordrecht

12 SEPTEMBER: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

Op donderdag 12 september organiseert Amnesty International Dordrecht weer de maandelijkse schrijfavond. Tijdens zo’n avond schrijven we met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in restaurant Smyrna Tandoor, Voorstraat 261 in Dordrecht.

Wat kun jij doen?

Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (Engels- of anderstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen, ambassades of koningshuizen om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we deze mensen weten dat we aan hen denken.

Acties helpen echt!

In één op de drie gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. Zo werd Evelyn Hernández uit El Salvador op 19 augustus door een rechtbank vrijgesproken van moord. Zij werd – onterecht – verdacht van abortus na een vroeggeboorte. Amnesty International noemt haar vrijspraak ‘een overwinning voor mensenrechten en de rechten van vrouwen in El Salvador’. Bekijk alle resultaten van de afgelopen tijd op amnesty.nl/wat-we-doen.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht (Kijk onder ‘evenementen’.) En je kunt natuurlijk ook gewoon binnenlopen en meedoen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor slechts een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.