11 APRIL: SCHRIJFAVOND AMNESTY DORDRECHT

11 APRIL: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

Op donderdag 11 april a.s. organiseert Amnesty International Dordrecht weer de maandelijkse schrijfavond. Tijdens zo’n avond schrijven we met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom op onze nieuwe locatie: restaurant Smyrna Tandoor, Voorstraat 261 in Dordrecht.

Wat kun jij doen?

Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (Engels- of anderstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen, ambassades of koningshuizen om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken.

Acties helpen echt!

In één op de drie gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. Zoals die van de drie vrouwelijke activisten uit Saudi-Arabië voor wie we vorige maand schreven. Zij zijn voorwaardelijk vrijgelaten. Iman al-Najfan, Aziza al-Yousef en Ruqayyah al-Mhareb zaten tien maanden vast na verzonnen aanklachten en werden gemarteld in de gevangenis. Bekijk alle resultaten van de afgelopen tijd op amnesty.nl/wat-we-doen.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht (Klik op “Evenementen”.) En je kunt natuurlijk ook gewoon binnenlopen en meedoen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor slechts een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.