10 OKTOBER: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

Op donderdag 10 oktober a.s. organiseert Amnesty International Dordrecht weer de maandelijkse schrijfavond. Tijdens zo’n avond schrijven we met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in restaurant Smyrna Tandoor, Voorstraat 261 in Dordrecht.

Wat kun jij doen?
Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (Engels- of anderstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen, ambassades of koningshuizen om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken. Op 10 oktober schrijven we bijvoorbeeld kaartjes voor Clinton Young, over wiens arrestatie en veroordeling tot ‘deathrow’ steeds meer misstanden naar buiten komen, mede dankzij een Nederlandse documentairemaakster en Nederlandse advocate.

Acties helpen echt! Nieuwe successen
In één op de drie gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. Zo mocht de Syrische Ahmed H., die in Hongarije vastzat, op 28 september eindelijk naar zijn familie terugkeren. Achmed werd in 2015 in Hongarije opgepakt en onterecht veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf. Dat hij weer bij zijn gezin in Cyprus is, is een enorme opluchting, maar hij had nooit veroordeeld mogen worden. Bekijk alle resultaten van de afgelopen tijd op amnesty.nl/wat-we-doen.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht onder ‘evenementen’. En je kunt natuurlijk ook gewoon binnenlopen en meedoen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor slechts een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.