10 OKTOBER: ONLINE VRAAG-EN-ANTWOORDSESSIE OVER CLINTON YOUNG

Zaterdag 10 oktober is de Internationale Dag tegen de Doodstraf. Amnesty International is fervent tegenstander van deze onherroepelijke straf. Daarom organiseert Amnesty International Dordrecht zaterdagavond aanstaande een online gesprek met Merel Pontier waaraan je kunt deelnemen. Merel is een Nederlandse juriste van de Clinton Young Foundation, die zich inzet voor de terdoodveroordeelde Clinton Young. Na afloop schrijven we hem een brief, zodat hij weer een stapel steunbetuigingen uit (regio) Dordrecht krijgt!

In verband met de coronamaatregelen hebben we ervoor gekozen om dit evenement veilig en laagdrempelig via MS Teams op internet te organiseren. Je kunt vooraf op eigen gelegenheid twee documentaires over de situatie van Clinton bekijken (op YouTube, zie ook hieronder). De vraag-en-antwoordsessie is gemeenschappelijk.

Wie is Clinton Young?

Al enkele jaren schrijven we brieven voor en aan Clinton Young, een 36-jarige man die al 17 jaar op ‘death row’ zit in Texas, terwijl talloze bewijzen erop duiden dat hij onterecht is veroordeeld. Er zijn twee Nederlandse documentaires over de situatie van Clinton Young (te vinden op YouTube) die we aanraden om vooraf te bekijken:

1. Deal met de Dood (april 2017, Nederlandse ondertiteling, 1,5 uur)

2. De laatste kans (oktober 2017, Nederlands gesproken, 0,45 uur).

Programma 10 oktober

19.30  Start van de vraag-en-antwoordsessie met Merel Pontier van de Clinton Young Foundation.

20.15  We schrijven (via je eigen e-mailadres naar info@clintonyoungfoundation.com) een brief aan Clinton Young om hem een hart onder de riem te steken. We zorgen ervoor dat er een voorbeeldbrief beschikbaar is, maar je kunt natuurlijk ook zelf een (Engelstalige) tekst schrijven.

20.45  Afsluiting.

Kom in actie!

Meld je aan voor dit online evenement via de Facebookpagina van Amnesty Dordrecht of stuur een e-mail naar info@dordrecht.amnesty.nl. Daarna ontvang je z.s.m. een link naar de MS Teams-bijeenkomst. In die mail wordt uitgelegd hoe je kunt inloggen (heel laagdrempelig en eenvoudig) en hoe je ons kunt vragen om hulp, mocht het toch niet lukken om zaterdagavond 10 oktober in te loggen. Graag tot ‘ziens’ op zaterdagavond 10 oktober!