© Amnesty Dordrecht

10 JANUARI: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

Op donderdag 10 januari a.s. organiseert Amnesty International Dordrecht de eerste schrijfavond van dit jaar. We schrijven dan met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in Smyrna Tandoor, Voorstraat 261 in Dordrecht.

Hoe werkt dat brieven schrijven?
Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (Engels- of anderstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen, ambassades of koningshuizen om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaartjes schrijven aan activisten om hen te laten weten dat we aan hen denken.

Helpen zulke acties wel?
In één op de drie gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie we schrijven. De afgelopen tijd boekten we verschillende successen. Zo werd in Vietnam Mẹ Nấm na 2 jaar vrijgelaten. Ze kreeg in 2017 een celstraf van 10 jaar vanwege propaganda tegen de staat. En in Rwanda werden aanklachten tegen Diane Rwigara ongegrond verklaard. Zij werd beschuldigd van onder meer het ‘aanzetten tot rebellie’. Wij hebben – samen met jou – intensief actiegevoerd voor deze dappere mensen. Bekijk alle resultaten van de afgelopen tijd op amnesty.nl/wat-we-doen.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht. En je kunt natuurlijk ook gewoon binnenlopen en meedoen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor slechts een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.