De eilanden van Uncle Pabai en Uncle Paul in Torres Strait dreigen door klimaatverandering onbewoonbaar te worden. Ze verliezen mogelijk hun huis. De autoriteiten van Australië moeten ingrijpen.

Uncles Paul & Pabai strijden voor minder uitstoot

Uncles Paul & Pabai

Een levenswijze die verdwijnt

Al generaties lang leven de bewoners van de Torres Strait eiland bij Australië hun leven samen met de natuur. Zo ook de families van Uncle Paul en van Uncle Pabai. Duizenden jaren streed de bevolking van de Torres Strait voor hun iedereen die hun thuisland probeerde af te pakken, maar nu lijkt het erop dat ze hun geliefde eilanden aan klimaatverandering zullen verliezen.

Door het oplopen van de tempratuur op aarde, stijgt de zeespiegel. Het waterpeil op de Torres Strait eilanden stijgt alleen wel 2x zo snel als het mondiaal gemiddelde. Wanneer het water stijgt worden de gewassen waarvan zij leven onbruikbaar en als de eilanden onder water komen te staan, verliezen de Uncles hun gemeenschap. Uncle Pabai en Uncle Paul vinden dat de Australische regering niet genoeg doet om schade door klimaatverandering te voorkomen. Ze willen dat de rechter zich hierover uitspreekt, om te voorkomen dat het stijgende zeewater nog meer van hun land en cultuur kapotmaakt

Bericht is te lang voor de kaart.

-

Amnesty gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op www.amnesty.nl/privacy.