Aleksei Moskalyov

Aleksei zit gevangen vanwege kritiek op de oorlog

Laat Aleksei weten dat je aan hem denkt

Gevangen wegens kritiek op de oorlog

Aleksei uit Rusland zei op sociale media dat hij tegen de oorlog in Oekraïne was. Daarom kreeg hij 2 jaar gevangenisstraf.

De dochter van Aleksei, Masha Moskalyov, woont in Rusland. In april 2022 maakte ze bij een tekenles op school een tekening tegen de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne, die door Rusland is begonnen. Masha was toen twaalf jaar oud en woonde bij haar vader Aleksei. De dag nadat ze de tekening had gemaakt, moesten Aleksei en Masha naar het politiebureau. Aleksei werd door de politie ondervraagd omdat hij op social media kritiek had gehad op de oorlog. Daarna werd hij gearresteerd en Masha moest naar een weeshuis.

Masha is inmiddels weer uit het weeshuis, maar kan niet bij haar vader wonen. Want in maart 2023 werd Aleksei veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf, terwijl hij niks verkeerds heeft gedaan. Iedereen mag een mening hebben en die aan andere mensen vertellen.

Bericht is te lang voor de kaart.

Moskalyov Aleksei Vladmirovich, 1968 FKU SIZO-1 Morisa Toreza str., 11B Tulskaya oblast, g. Tula 300012 RUSSIAN FEDERATION

Amnesty gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op www.amnesty.nl/privacy.