Sophia en Jianbing zitten in de gevangenis omdat zij anderen hielpen

Laat Sophia en Jianbing weten dat je aan hen denkt

Gevangen voor het helpen van anderen

Misschien heb je wel eens gehoord van #MeToo. Dat is een wereldwijde beweging tegen seksueel overschrijdend gedrag. Dat betekent dat #MeToo activisten in actie komen tegen aanranding en seksueel misbruik. De Chinese journalist Sophia Huang Xueqin doet dat ook en helpt slachtoffers van seksueel geweld. Ook Wang Jianbing is aanhanger van de #MeToo beweging in China. En wat hij ook doet: mensen helpen die een handicap of een ziekte hebben en daardoor problemen hebben op hun werk. Sophia en Jianbing doen dus belangrijk werk. Maar de
regering van China denkt daar heel anders over en zegt dat Sophia en Jianbing andere mensen hebben aangemoedigd om China in gevaar te brengen. Daarom werden ze in september 2021 gearresteerd.

Sinds ze gearresteerd zijn mogen Sophia en Jianbing hun familie niet meer zien. Dat is dus al langer dan 2 jaar. Waarschijnlijk is Sophia in de gevangenis mishandeld en is haar gezondheid nu heel slecht. Sophia en Jianbing kunnen een gevangenisstraf van 5 jaar krijgen, of zelfs langer.

Bericht is te lang voor de kaart.

Sophia Huang Xueqin en Wang Jianbing Amnesty International Postbus 1968 1000BZ Amsterdam

Amnesty gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op www.amnesty.nl/privacy.