JA-muur

Bestelformulier flyers #LetsTalkAboutYES

Rond 8 maart, Internationale Vrouwendag, voeren we actie voor een betere verkrachtingswet in Nederland. Want 19 procent van de Nederlandse vrouwen en 3 procent van de mannen zegt te hebben meegemaakt dat iemand hun lichaam binnendrong zonder instemming. Mede door slechte wetgeving worden de daders vaak niet bestraft. Tijd voor actie dus!

De Nederlandse verkrachtingswet is hopeloos gedateerd. Als er geen tekenen zijn van dwang of geweld, ben je volgens de wet niet verkracht. Maar aangezien 70 procent van de verkrachtingsslachtoffers ‘bevriest’ van angst, hóeft een dader helemaal geen geweld te plegen om iemand te kunnen verkrachten. Amnesty vindt daarom dat de Nederlandse verkrachtingswet zo snel mogelijk moet worden aangepast. Verkrachtingsslachtoffers verdienen erkenning en betere wettelijke bescherming. Er moet een wet komen die alle seks zonder wederzijdse instemming verkrachting noemt en als zodanig strafbaar stelt.

De actie

Amnesty startte vorig jaar de campagne #LetsTalkAboutYES. We roepen Nederlanders op de druk op de politiek op te voeren. We vragen hun onderdeel uit te maken van onze JA-muur: een muur met portretten en steunbetuigingen van mensen die JA zeggen tegen een wet die alle seks zonder instemming bestraft als verkrachting.

De materialen

  • We hebben flyers gemaakt die je kunt uitdelen. Op elke flyer staat een QR-code en een url naar de online JA-muur. Je kunt deze flyers bestellen in sets van 20 via het bestelformulier hieronder. bij elke set ontvang je ook twee  raamposters, die je achter een raam kunt hangen om mensen te wijzen op de actie. Eind februari zullen we de materialen versturen, de JA-muur gaat op 1 maart in gebruik. Let op: houd bij het uitdelen van de flyers anderhalve meter afstand in acht!

 

Bestelformulier
Adresgegevens
Aantal setjes met flyers. Een setje bestaat uit 20 flyers (A5). Max. 10 setjes per bestelling.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.