De prominente Iraanse mensenrechtenactivist Nasrin Sotoudeh, vlak na haar vrijlating uit de gevangenis
© Abedin Taherkenareh / Epa

Flexdoneren

Flexdoneren aan Amnesty werkt als volgt: je spreekt een bedrag met ons af waarmee je Amnesty maandelijks wilt steunen. Elke maand, voordat wij je bijdrage afschrijven, ontvang je van ons een gratis sms’je waarin we de afschrijving aankondigen.

Mocht het je die maand niet goed uitkomen om een bijdrage te doen, sms dan binnen twee dagen Amnesty overslaan naar telefoonnummer 3669.

Wij zullen die maand dan geen bijdrage afschrijven. Je ontvangt hiervan een bevestiging per sms. De maand erna ontvang je van ons opnieuw een aankondiging per sms over de bijdrage van die maand.

Vragen? Neem dan contact op met ons Servicecenter op telefoonnummer 020-6264436. Zij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9-17 uur.

Bedankt voor je steun aan ons werk voor de mensenrechten!

Veelgestelde vragen

Ik antwoord 'Amnesty overslaan' op de ontvangen sms, maar dit werkt niet.

Dat klopt, je moet Amnesty overslaan sturen naar telefoonnummer 3669 (dus niet antwoorden op de ontvangen sms).

Wanneer moet ik reageren op de ontvangen aankondiging als ik een maand wil overslaan?

Als je van ons een sms’je over je bijdrage hebt ontvangen, stuur dan binnen twee dagen een sms als je die maand wilt overslaan. In de aankondigings-sms staat vermeld tot wanneer je hier tijd voor hebt.

Ik wil een maand overslaan maar heb een foutmelding ontvangen op mijn sms.

Misschien heb je een typefout gemaakt in je sms? Als je een maand wilt overslaan, stuur dan de volgende woorden naar telefoonnummer 3669: Amnesty overslaan

Wat kost het?

De sms’jes die je van ons hierover ontvangt zijn gratis. Als je een maand wilt overslaan, zijn de kosten voor jouw sms’je de gebruikelijke kosten voor het gebruik van je telefoon.

Hoe betaal ik mijn maandelijkse bijdrage?

Jouw maandelijkse bijdrage waarmee je het werk van Amnesty steunt wordt afgeschreven van je bankrekening. Amnesty incasseert rond de 28e van de maand. Als het niet mogelijk is om te incasseren, dan proberen wij het twee weken later opnieuw.

Is er een minimale leeftijd voor flexdoneren aan Amnesty?

Ja, je moet 18 jaar of ouder zijn.

Ik wil geen sms’jes meer ontvangen van Amnesty International

Als je geen gebruik maakt van de mogelijkheid een maand over te slaan, dan kun je ons laten weten dat je voortaan geen sms’jes meer wilt ontvangen over je maandelijkse bijdrage. Dit kun je tijdens kantooruren doorgeven aan ons Servicecenter op telefoonnummer 020-5352111, of per e-mail aan steun@amnesty.nl. Wij zullen er dan voor zorgen dat je maandelijkse bijdrage wordt afgeschreven zonder dat je hier elke maand een sms’je over ontvangt.

Verstuurt Amnesty de sms’jes zelf?

Voor het uitvoeren van deze dienst werkt Amnesty samen met CM Telecom BV.

Hoe word ik op de hoogte gehouden van de resultaten van mijn bijdrage?

Wij informeren onze leden via e-mail over ons werk en de resultaten daarvan. Daarnaast ontvang je twee keer per jaar (in mei en december) Wordt Vervolgd, ons opinieblad over mensenrechten.

Lidmaatschap opzeggen

Wil je jouw lidmaatschap beëindigen? Of wil je lid blijven voor een lager bedrag? Je kunt dit tijdens kantooruren aan ons doorgeven op telefoonnummer 020-6264436.