Mensenrechten Meetup 31/5 Tilburg

Zet je mensenrechten goggles op en reis samen met Amnesty-directeur Eduard Nazarski door Nederland. Onderweg kom je langs onthutsende feiten, inspirerende projecten en hoopgevende mensen op het gebied van mensenrechten. De Mensenrechten Meetup is de vijfde editie van een serie bijeenkomsten door het hele land.

Hoe staat Nederland ervoor op het gebied van mensenrechten? In deze reeks presenteert Eduard Nazarski de stand van het land op het gebied van vluchtelingen. Dat doet hij samen met presentator Dymphie Braun in een afwisselend programma met presentaties, interviews en muziek. In deze editie onder meer:

  • Een presentatie van Laura van Waas van de Tilburg University. Zij is expert op het gebied van stateloosheid en weet alles van de situatie van mensen zonder documenten in Nederland.
  • Een gesprek met Judith Buter over haar werk voor Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland in Tilburg, en een special guest die lange tijd met de status ‘ongedocumenteerde’ heeft geleefd.
  • Dear Adam is een muzikaal duo uit Tilburg. Met hun project ‘Liefs uit Tilburg’ waarbij ze verhalen van Tilburgers hebben verzameld en omgezet in muziek, willen ze Tilburgers verbinden.
  • Dave Ensberg-Kleijkers, een ‘bezielde Tilburger’, over discriminatie en zijn inzet voor mensenrechten in Nederland.
  • Een interview met de vrijwilligers van Amnesty Tilburg. Zij vertellen over hun organisatie, evenementen en acties in Tilburg.

Toegang is gratis na aanmelding.

Datum: donderdag 31 mei 2018
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Locatie: de Kennismakerij, Burgemeester Brokxlaan 18, 5041 SB Tilburg
(in de Tilburgse spoorzone)