Palestijnen evacueren het gebied na een Israëlische luchtaanval op de Sousi-moskee in Gaza-stad op 9 oktober 2023
© AFP via Getty Images

Roep op tot staakt-het-vuren in Gaza-conflict om meer burgerslachtoffers te voorkomen

Al 99.464 handtekeningen gezet

Bedankt voor het tekenen van de petitie!

Onschuldige burgers kunnen geen kant op

De huidige escalatie van het conflict tussen Israël en Hamas en andere gewapende groepen is een ongekende humanitaire ramp. Vele duizenden mensen in Gaza en Israël zijn om het leven gekomen door willekeurige aanvallen. Miljoenen anderen zijn hun huis kwijt en kunnen zonder voedsel, vervoer of medicijnen niet overleven. Zolang de strijd voortwoedt kan noodhulp hen niet bereiken.

Roep demissionair minister-president Mark Rutte op om bij de Verenigde Naties aan te dringen op een staakt-het-vuren door alle strijdende partijen in de Gazastrook en Israël. Dit is de enige manier om meer burgerslachtoffers te voorkomen.

Op 7 oktober 2023 vuurde Hamas lukraak raketten op Israël af en vielen gewapende strijders Israël binnen. Ze doodden honderden onschuldige burgers en namen 200 anderen als gijzelaar mee. Deze afschuwelijke aanvallen zijn oorlogsmisdrijven.

Ook Israël is schuldig aan oorlogsmisdrijven. Israël beantwoordt het geweld met bombardementen die op grote schaal burgers doden en hele gezinnen wegvaagden. De bestaande blokkade van hulpgoederen, brandstof en stroom komt neer op een collectieve bestraffing van de inwoners in Gaza.

Al 99.464 handtekeningen gezet

Bedankt voor het tekenen van de petitie!

Teken de petitie

Dit formulier kan niet worden getoond vanwege de instellingen van je browser. Mogelijk staat javascript uit of zit je in Reader Mode.

Wil je ook lid worden van Amnesty? *

Met een maandelijkse bijdrage van € 2,- ben je al lid. Een hogere bijdrage is van harte welkom.

Welk bedrag wil je maandelijks doneren? *
Betalen via machtiging

Met het versturen van dit formulier machtig je Amnesty om de incasso uit te voeren.