Nieuwsbrief Collecte 25 januari 2023

Nieuwsbrief Collecte 25 januari 2023

Collecte 2023: de deadlines voor de legitimatiebewijzen en bestellingen

We merken dat veel coördinatoren en wijkhoofden al druk bezig zijn met de voorbereidingen voor de collecte. Het is fijn om deze activiteit te mogen ervaren en om te merken dat er contact is tussen de collectanten, wijkhoofden en coördinatoren. Met veel plezier geven we ook de webinars om op die manier met jullie in contact te zijn. We voelen dan jullie betrokkenheid en blijven alert door jullie kritische vragen.

Heel veel succes met de voorbereidingen en weet ons te vinden als je ondersteuning nodig hebt.

© Amnesty International

Sluitingsdatum legitimatiebewijzen

De legitimatiebewijzen worden dit jaar weer op naam geprint. De sluitingsdatum voor het doorgeven van de namen van de collectanten is 1 februari. Aan het einde van die dag sturen wij het bestand met de namen van de collectanten naar de drukker. Wij laten een legitimatiebewijs printen voor elke collectant waarbij het vinkje ‘Loopt Mee’ aanstaat in de lijst Mijn Collectanten. Weet je zeker dat iemand niet meeloopt dit jaar? Zet het vinkje dan uit. Je ontvangt de legitimatiebewijzen eind februari.

Op elk geprint legitimatiebewijs komt een persoonlijke iDeal QR-code. Daarmee kun je terugzien hoeveel elke collectant met de QR-code heeft opgehaald. Op het document waarop het legitimatiebewijs zit, is eenzelfde iDeal QR-code op een sticker geprint. Deze kan op de collectebus geplakt worden.

Voor mensen die zich later aanmelden, kun je blanco legitimatiebewijzen bestellen, samen met de overige materialen. Daarop schrijf je met de hand de naam van de collectant . Blanco bewijzen hebben een algemene iDeal QR-code, waarvan de opbrengst niet te herleiden is naar de collectant.

collecte
© Amnesty International

Bestellingen (voor coördinatoren)

In de vorige nieuwsbrief hebben we al aangegeven dat je de bestellingen in de community kunt doen. Dit kan tot en met 6 februari. Houd deze deadline goed in de gaten. Heb je ondersteuning nodig bij de bestelling? Bekijk dan eerst de video van het webinar (hier moet de nieuwe link komen, deze opnames moeten we nog maken) of lees de handleiding in de community. Bovenaan het bestelformulier staan ook instructies die je moet volgen.

Bestel bij de materialen ook één of meerdere sealbags voor het afstorten van papiergeld. In de community lees je meer hierover in de Handleiding 2023 bij Documenten in de map Handleidingen. Of meld je aan voor het webinar over het afstorten van geld zodat je volledig op de hoogte bent van de afstortprocedure.

Knop met toegang tot community voor coördinatoren.

 

Webinars

Net als in de nieuwsbrieven van december en januari stellen we jullie in de gelegenheid je in te schrijven voor de webinars om goed voorbereid te zijn op de collecte 2023. Deze inschrijving staat nog steeds open. De webinars over het afstorten van het collectegeld zijn belangrijk voor de coördinatoren. De wijkhoofden kunnen zich ook inschrijven voor de webinars over de financiële afhandeling van de collecte. Het inschrijfformulier benader je rechtstreeks vanuit de nieuwbrief.

© Amnesty International

Persoonlijke pagina

Elke collectant krijgt in de week van 20 februari een link naar een persoonlijke collectantenpagina. Daar wordt de opbrengst van de persoonlijke iDeal QR-code zichtbaar, evenals de contante opbrengst wanneer het geld is geteld. Er komt ook een link naar een tweede persoonlijke iDeal QR-code. Die kan jouw collectant delen via WhatsApp. Als laatste kan de collectant vanuit die een digitale collectebus aanmaken en de opbrengst daarvan volgen.

Deze link naar de persoonlijke pagina sturen we ook aan de collectanten die aangegeven hebben dit jaar geen collecte te gaan lopen. Zo stellen we hen in de gelegenheid toch een bijdrage te leveren aan de collecte 2023 door een online collectebus aan te maken. Dat gaat het makkelijkst vanaf deze persoonlijke pagina.