12 JULI: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

Word jij ook zo treurig van al het onrecht in de wereld en wil je daartegen in actie komen? Kom dan naar de maandelijkse schrijfavonden van Amnesty International Dordrecht. De eerstvolgende is op vrijdag 12 juli a.s. We schrijven dan met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom bij Dutch in Dordrecht, Vest 177, 3311 TV in Dordrecht.

Brieven schrijven

Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (vooral Engelstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken.

Kom in actie!

Tijdens de schrijfavond van vrijdag 12 juli a.s. kun je onder meer schrijven voor de Amerikaanse milieuadvocaat Steven Donziger. Hij vertegenwoordigde met succes slachtoffers van oliedumping in Ecuador door het Amerikaanse oliebedrijf Chevron. Chevron spande daarop in de VS een zaak tegen hem aan. Die loopt nog altijd. Tijdens het proces beval een rechter dat Donziger zijn computer voor onderzoek aan Chevron moest overhandigen. Donziger weigerde, omdat dit volgens hem zijn cliënten in gevaar zou kunnen brengen. De rechter veroordeelde hem voor minachting van de rechtbank. Dit was in 2019. Donziger zat enkele maanden in de gevangenis en had bijna 3 jaar huisarrest. Hij heeft nog altijd zijn paspoort niet terug. Kom voor hem en anderen in actie! In veel gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. De meest recente successen kun je vinden via deze link.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina (‘evenementen’) van Amnesty International Dordrecht  of gewoon binnenlopen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor we een vrijwillige – en zeer gewaardeerde – bijdrage vragen.