10 MEI: SCHRIJFAVOND AMNESTY INTERNATIONAL DORDRECHT

Word jij ook zo treurig van al het onrecht in de wereld en wil je daartegen in actie komen? Kom dan naar de maandelijkse schrijfavonden van Amnesty International Dordrecht. De eerstvolgende is op vrijdag 10 mei a.s. We schrijven dan met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom bij Dutch in Dordrecht, Vest 177, 3311 TV in Dordrecht.

Brieven schrijven

Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (vooral Engelstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken.

Kom in actie!

Tijdens de schrijfavond van vrijdag 10 mei a.s. kun je onder meer schrijven voor de Thaise voormalig ambtenaar Anchan Preelert, die op haar 68e van haar pensioen zou moeten genieten. In plaats daarvan loopt ze het risico de rest van haar leven in de gevangenis door te brengen. Haar misdrijf? Ze deelde het politieke commentaar van iemand anders op YouTube en Facebook. Ze kreeg hiervoor een absurd hoge gevangenisstraf, die afloopt wanneer ze 107 zou zijn. Kom voor haar en anderen in actie! In veel gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. De meest recente successen kun je vinden via deze link.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina (‘evenementen’) van Amnesty International Dordrecht  of gewoon binnenlopen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor we een vrijwillige – en zeer gewaardeerde – bijdrage vragen.