© Amnesty international- contact Vongai Chikwanda or Kuvaniah Moodley

Cecilia, Joanah en Netsai werden aangevallen omdat ze protesteerde

Laat Cecilia, Joanah en Netsai

Aangevallen omdat ze protesteerde

Tijdens de coronapandemie van 2020 organiseerden Cecilia, Joanah en Netsai een vreedzaam protest tegen het beleid van de regering. Ze merkten dat door de maatregelen vooral arme mensen werden achtergesteld en zij daardoor nog armer werden. Ze vroegen de regering om voor de arme mensen te blijven zorgen. Ook tijdens corona.

Het protest van de drie vrouwen was vreedzaam, maar de reactie erop was dat zeker niet. Cecilia, Janoah en Netsai werden aangevallen door een groep onbekende mannen. Daarna werden ze door de politie meegenomen naar het bureau. Of althans, dat dachten ze. De vrouwen werden zwaar mishandeld. Na deze gebeurtenis werden de drie vrouwen naar het ziekenhuis gebracht. Na hun ziekenhuisopname hebben Cecilia, Joanah en Netsai wel de aanvallers herkend en aangifte gedaan. Maar wat denk je? Er wordt nu gezegd dat ze alles verzonnen hebben en daar kunnen ze nu zelf wel 20 jaar gevangenisstraf voor krijgen!

Bericht is te lang voor de kaart.

Joanah, Cecilia and Netsai Amnesty International Zimbabwe c/o Lucia Masuka , Executive Director 54 Midlothian Avenue Eastlea, Harare Zimbabwe

Amnesty gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op www.amnesty.nl/privacy.