Amnesty.nl maakt gebruik van cookies om de content beter op uw voorkeur af te kunnen stemmen.     Meer informatie

Contact en Service

Adresgegevens Amnesty Nederland

Postadres
Postbus 1968 
1000 BZ Amsterdam 

Bezoekadres 
Keizersgracht 177 
1016 DR Amsterdam 
Telefoon: 020 - 626 44 36 
Fax: 020 - 624 08 89 
Kantoortijden: 9.00 tot 17.00 uur
amnesty [at] amnesty [dot] nl
KvK: 40530953
003025627 (fiscaal nr)

Direct contact opnemen met onze persafdeling, marketingafdeling, servicecenter of politieke zaken?
>> Ga naar onze contactenpagina   

Amnesty in het land

Amnesty's Activismepromotoren houden zich bezig met activiteiten en evenementen in het land. De contactgegevens van onze Activismepromotoren vind je op de regiopagina's.

Routebeschrijving


Grotere kaart weergeven

Openbaar vervoer
Tram 13 of 17 vanaf het Centraal Station, uitstappen halte Westermarkt/Westerkerk. Loop een stukje terug tot over de brug en loop dan linksaf de Keizersgracht op. Na enkele meters lopen vindt u het Amnestyhuis op nummer 177.
Het is één zone van het station naar de halte Westermarkt. Een rit duurt ongeveer zeven minuten. Taxi’s staan aan de voorkant van het Centraal Station, rechts van het stationsplein. Voor een persoonlijk reisadvies kun je terecht bij de 9292 Reiswijzer.

Eigen vervoer
Vanaf de ringweg A10 neemt u de afslag S105 (Geuzenveld) richting Centrum. Ga na 400 meter rechtsaf de Jan van Galenstraat in richting centrum. Na circa 1500 meter sla je rechtsaf de Willem de Zwijgerlaan in en je rijdt door tot aan de Admiraal de Ruyterweg. Hier sla je linksaf de Admiraal de Ruyterweg op en volgt u de weg die vervolgens overgaat in de De Clercqstraat en daarna in de Rozengracht. Je rijdt door tot je aan je linkerhand de Westerkerk/Westermarkt ziet. Even voorbij de Westerkerk draai je linksaf de Keizersgracht op. Je vindt het Amnesty-huis op nummer 177 aan de rechterkant.

Parkeren
In de binnenstad van Amsterdam kun je tussen 9.00 en 24.00 uur alleen betaald parkeren. Parkeren op een losse parkeerplaats kost € 5,00 per uur. Betaling kan met pin of chipknip. De parkeergarage van de Bijenkorf aan het Damrak bevindt zich op ongeveer tien minuten loopafstand van Amnesty International en is 24 uur per dag geopend. Kosten: € 4,00 per 49 minuten. De parkeergarage aan de Nieuwezijds Kolk is eveneens 24 uur per dag geopend. Loopafstand naar het Amnesty-huis is dan ongeveer zeven minuten. Kosten: € 4,00 per 52 minuten.
> Meer informatie over parkeren in Amsterdam

Het Amnesty-huis

De afdeling Nederland van Amnesty International is gevestigd op een bijzondere locatie. Niet alleen ligt het Amnesty-huis recht tegenover de Westerkerk en het homomonument, maar ook het gebouw zelf is bijzonder. Het is namelijk voor zover bekend het enige woonhuis dat de vermaarde architect Jacob van Campen (onder meer bekend van het Paleis op de Dam) heeft gebouwd in Amsterdam. 

Wijzigingen en contact

Aanmelden/ aanvragen

Afmeldingen en opzeggingen

  • Lidmaatschap opzeggen
    Wil je jouw lidmaatschap beëindigen? Of wil je lid blijven voor een lager bedrag? Je kunt dit telefonisch doorgeven aan ons Servicecenter. Tijdens kantooruren bereikbaar op: 020 - 5352110.
  • Afmelden Kom in Actie-nieuwsbrief en actienetwerken