Deze jongeren hebben nú jouw hulp nodig.

Overal op de wereld zijn jongeren het slachtoffer van onrecht. Ze belanden in de gevangenis omdat ze weigeren een hoofddoek te dragen of worden vervolgd omdat ze vluchtelingen hielpen. Dit onrecht moet stoppen en daar hebben we jou bij nodig.

In een paar minuten onderteken je razendsnel een brief. Samen met duizenden anderen zetten we zo regeringen onder druk om onrecht te stoppen. Dat werkt!

Kom nu in actie

 
Moses Akatugba (Nigeria)
© Amnesty International

‘Door die brieven gaf ik niet op’

Moses Akatugba uit Nigeria was zestien toen hij werd opgepakt. Hij zou drie telefoons hebben gestolen. De politie martelde hem en trok zijn nagels uit. Toen de pijn onhoudbaar was, ondertekende Moses een tekst die hij niet had gelezen. Het klinkt bizar, maar Moses kreeg de doodstraf. Meer dan 800.000 mensen kwamen voor hem in actie, onder meer tijdens Write for Rights. Met succes: Moses kreeg gratie.

Na zijn vrijlating had Moses een boodschap voor de mensen die voor hem  in actie kwamen. ‘Ik ken deze actievoerders niet, ik heb hen nooit ontmoet, maar toen ik om hulp schreeuwde, kwamen ze massaal in actie om mij te redden. Ik dank jullie voor wat jullie hebben gedaan.’