© © Amnesty International/Joanna Demarco

Kijk hier de livestream van 10 december terug

10 december

Bekijk hier de Write for Rights livestream terug!

Klik hierboven op play en kijk naar de livestream van 10 december; een programma vol muziek, inspirerende gasten uit binnen- en buitenland en live-verbindingen met schrijvende mensen in het hele land

Problemen met afspelen? Kijk mee via YouTube

Je kan nog steeds meedoen

ONDERTEKEN EEN BRIEF TEGEN ONRECHT

Ja, ik onderteken een brief
 • Bekijk ons programma

  Bekijk ons programma vertoond op 10 december. Een aantal van de interviews zijn ook los terug te zien. Gepresenteerd door Nicolaas Veul & Bahram Sadeghi en met Hanna van Vliet & Daniël Cornelissen achter de nieuwsdesk.

  Lees meer
 • Schrijven helpt!

  De stapels brieven van over de hele wereld veranderen levens. Zoals dat van Moses Akatugba uit Nigeria. Hij was ter dood veroordeeld omdat hij als 15-jarige een paar mobiele telefoons had gestolen. Moses kwam levend uit de dodencel!

  Lees meer
 • Voor wie schrijven we?

  Melike en Özgür hangt 3 jaar cel boven het hoofd omdat ze opkomen voor lhbti-rechten in Turkije. Jani uit Colombia wordt met de dood bedreigd omdat ze de Amazone beschermt. Lees hier meer over de mensen voor wie we schrijven en kom voor hen in actie!

  Lees meer
 • Maak kennis

  Bekijk deze filmpjes en maak kennis met de mensen voor wie we dit jaar schrijven.

  Lees meer

Luister mee

Met een lekker muziekje erbij stromen al die woorden aan presidenten, koningen en mensen die je wilt steunen toch nét wat vloeiender uit je pen. Luister hier naar de Write for Rights Spotify playlists, samengesteld door onze stagiaires en collega’s.

Playlist Mat Playlist Sanne Playlist Biba
 
 • Schrijfpakket Write for Rights

  Download hier voorbeeldbrieven en adressen

  Heb je geen schrijfpakketje, maar wil je wel graag met pen en papier schrijven? Download dan hier de voorbeeldbrieven.

  Download voorbeeldbrieven
 • Laat anderen weten dat je schrijft!

  We willen zoveel mogelijk mensen warm maken voor onze schrijfactie. Help jij ons meer mensen te bereiken? In ons social media pack vind je leuke plaatjes die je daarbij kunt gebruiken.

  Social Media Pack

Samen schrijven

Op honderden locaties in het hele land wordt deze dagen geschreven. Kijk op de kaart om te weten wie waar een Write for Rights-actie organiseert.

Kijk op de kaart
 • Webshop

  Bestel op deze Internationale Dag van de Mensenrechten met 10 procent korting mooie en duurzame producten in onze webshop. Gebruik hiervoor kortingscode = 10DEC20

  Naar de webshop