De online Write for Rights-wereld

Ons jaarlijkse schrijfevenement gaat online!

10 december 2021, 18.30 - 22.00 uur

Ondanks de coronasituatie organiseren we dit jaar weer een spectaculair schrijfevenement. Dit keer niet op ons kantoor in Amsterdam, maar in een speciaal voor jou gebouwde online Write for Rights-wereld. Benieuwd wat je daar allemaal kunt ontdekken? Lees dan verder.

Op 10 december kan je vanaf 17:00 uur door onze virtuele Write for Rights-wereld lopen en vanaf 18:30 uur zenden we daar ook een spetterend live-programma uit.

Ja, ik kom naar het evenement

 

Dit is er te doen in de digitale Write for Rights-wereld

Ohyay hal Write for Rights

Write for Rights gaat digitaal!

Het jaarlijks schrijfevenement op het Amnesty-kantoor op 10 december vindt dit jaar helemaal online plaats. In de digitale Write for Rights-wereld kun je straks thuis vanuit je luie stoel genieten van alles wat je andere jaren op ons kantoor in Amsterdam kon beleven.

Wandel op 10 december vanaf 17:00 uur door de digitale gangen van het Amnesty-kantoor, laat je inspireren door activisten voor wie we in actie komen, ga in gesprek met Amnesty-medewerkers, luister naar muziek en schrijf zoals ieder jaar weer zoveel mogelijk (online) brieven!

Benieuwd wat je daar allemaal kunt ontdekken?

Bekijk alvast een voorproefje

Hall of Activism

Wandel online door de portrettengalerij van de mensen voor wie we dit jaar actievoeren. Kom alles over ze te weten, bekijk de indrukwekkende video’s over hun leven en leer over hun strijd voor de mensenrechten.

En steun hen vervolgens door direct een online brief voor ze te ondertekenen.

Ontmoet de activisten online

Op het hoofdpodium kun je meedoen met een interview met activist Germain Rukuki uit Burundi. We schreven vorig jaar tijdens Write for Rights voor zijn vrijlating en vervolgens kwam hij vrij.

Ook kun je vragen stellen aan de Palestijnse 15-jarige journalist Janna, en aan de Oekraïense lhbti-activisten Vira en Anna, voor wie we dit jaar in actie komen.

Bedenk vast wat jij hun zou willen vragen!

Kom naar de optredens

Om 18:30 uur opent Dagmar Oudshoorn, directeur van Amnesty International Nederland, het live-programma met inspirerende optredens op het hoofdpodium.

Er is muziek van Zoë Low en de Soul Travelers, poëzie van Nisrine Mbarki en nog veel meer.

 

Laat je verrassen

  • Rooster virtuele marshmallows bij het kampvuur.
  • Word weer helemaal zen met een rustgevende yogasessie.
  • Dance the night away met de live DJ’s.
  • Ga in gesprek met Amnesty-medewerkers en ontmoet vrijwilligers van Amnesty uit jouw regio.
  • Kom online shoppen. Koop iets leuks uit de webshop van Amnesty en steun zo onze strijd voor de mensenrechten.