Jouw kaartje geeft deze jongeren moed!

Al deze jongeren hebben één ding gemeen: ze zijn het slachtoffer van onrecht. Omdat ze werden opgepakt vanwege hun strijd voor een betere wereld of omdat ze voor hun mening uitkomen. Amnesty haalt alles uit de kast om dit onrecht te stoppen en de jongeren te steunen. Stuur jij hen een inspirerend kaartje om hen moed te geven?

Schrijf je kaart snel en eenvoudig online. Amnesty stuurt ‘m voor je op. 

Of onderteken met een paar muisklikken een brief aan de autoriteiten om hen te vragen het onrecht te stoppen.

 • Nasu's huis werd platgewalst

  De huizen van Nasu en 30.000 anderen uit Nigeria werden door de regering onaangekondigd platgegooid voor nieuwbouw. Nasu heeft recht op een veilige plek om te wonen.

  Stuur een kaartje
 • © Allan Lissner

  Een schoner milieu voor Grassy Narrows

  Leden van de Canadese gemeenschap van Grassy Narrows zijn ziek door giftig kwik. Roep de Canadese premier op zijn belofte na te komen om het gif op te ruimen.

  Stuur een kaartje
 • © Michael Nagle/Greenpeace

  Marinel wil een menswaardig bestaan

  Een orkaan verwoestte het dorp van de Filipijnse Marinel. Na 6 jaar is er nog steeds gebrek aan eten, stroom en onderdak. De president moet dit meteen oplossen.

  Stuur een kaartje
 • © Privéfoto

  Emil in de cel voor ‘drugsmisdrijf’

  Emil uit Wit-Rusland kreeg 8 jaar cel. Hij was koerier maar wist niet dat er drugs in zijn pakketjes zaten. Roep de Wit-Russische regering op Emil vrij te laten.

  Stuur een kaartje
 • © © Private

  Magai zit in de dodencel

  Magai (15) uit Zuid-Sudan schoot per ongeluk zijn neef dood. Hij kreeg de doodstraf voor moord. De regering van Zuid-Sudan moet het doodvonnis schrappen.

  Stuur een kaartje
 • © © Amnesty International

  José werd onterecht opgepakt

  José uit Mexico kwam ongewild in een opstootje terecht. De politie arresteerde en sloeg hem en gaf een boete. Roep de autoriteiten op om de agenten te berechten.

  Stuur een kaartje
 • © © Private

  Yiliyasijiang zit in een strafkamp

  Yiliyasijiang uit China is een islamitische Oeigoer. Hij zit in een geheim kamp, waar hij gehersenspoeld wordt. Yiliyasijiang moet meteen worden vrijgelaten.

  Stuur een kaartje
 • Ibrahim Ezz El-Din uit Egypte is een van de mensen voor wie tijdens Write for Rights 2019 wordt geschreven

  Ibrahim was 167 dagen spoorloos

  Activist Ibrahim Ezz El-Din uit Egypte verdween na zijn arrestatie. Hij zegt te zijn gemarteld om informatie van hem te krijgen. De politie ontkent dat zij Ibrahim gevangenhield.

  Stuur een kaartje