Linda Otter

Linda Otter

Linda Otter (1962) is journalist. Ze woont in Rome en is sinds 2006 Italië-correspondent voor Elsevier Weekblad. Ze studeerde journalistiek en cultuurgeschiedenis. Ze werkte in Paramaribo als correspondent Suriname en de Guyana’s voor Trouw en De Volkskrant. Terug in Nederland schreef ze over cultuur, milieu, mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking. Voor De Volkskrant reisde ze jarenlang naar landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Otter is auteur van Italiaanse Geheimen (2005), waarin ze een portret schetst van het moderne Italië. Voor haar boek In Centraal Azië (2009) reisde ze dwars door de autocratieën Oezbekistan, Kirgizië en Tadzjikistan om te verhalen over mensenrechten en de groeiende invloed van religie en extremisme. Beide boeken werden genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl Prijs.

 

Artikelen van Linda Otter:

 • Jazzcafés, feesten en Netflix kijken, in Teheran wordt het voorlopig gedoogd

  Reportage 13 juni 2022

  Trendy cafés, openlijk rebellerende jongeren en zingende vrouwen: de Iraanse machthebbers weten zich geen raad met het snel veranderende Iran.

  Lees meer
 • Tunesiërs hebben genoeg van de revolutie

  Reportage 4 februari 2021

  Tien jaar na de Tunesische revolutie zijn de dromen vervlogen. Tienduizenden jonge Tunesiërs proberen via zee illegaal Italië te bereiken.

  Lees meer
 • Seizoensarbeiders op een tractor. Tussen hen in een paneel tegen de verspreiding van het virus.

  Migranten helpen in tijden van corona? Deze ‘buonisti’ in Italië gaan door

  Reportage 1 mei 2020

  De Italiaanse economie ligt als gevolg van de coronacrisis haast volledig stil. Maar Afrikaanse migranten in Casal di Principe kunnen soms nog aan de slag.

  Lees meer