Regionaal Recruiter

Variabel aantal uur per week – vrijwilligersfunctie, in Brabant – Limburg

Werk je graag met mensen en wil je hen helpen om zich te ontplooien in een functie die bij ze past? Meld je dan nu aan als Regionaal Recruiter bij de regio Brabant – Limburg.

Amnesty International, afdeling Nederland is een vereniging, opgericht in mei 1968 en is één van de grootste nationale afdelingen van Amnesty International. Zo’n 250.000 mensen in Nederland zijn lid van de organisatie. Vanuit het Amnesty-huis in Amsterdam voert de landelijke organisatie actie en ondersteunt acties van lokale groepen en van individuele actieven in het land.

Een regionale ondersteuningsstructuur leidt de lokale en regionale activiteiten van Amnesty in goede banen. Die structuur bestaat uit een betaalde regiocoördinator en een team van regionale vrijwilligers. De eindverantwoordelijkheid voor het werk van alle regionale vrijwilligers ligt bij de regiocoördinator.

De Regionaal Recruiter is bij de werving en selectie de contactpersoon voor potentiële nieuwe vrijwilligers die belangstelling hebben om vrijwilligerswerk te doen in de regio Brabant – Limburg van Amnesty.

De Regionaal Recruiter zoekt, desgevraagd, ook mee met bestaande vrijwilligers die binnen de regio Brabant – Limburg van Amnesty een nieuwe rol of extra rol willen vervullen.

Werkwijze

 • De Regionaal Recruiter zoekt actief nieuwe vrijwilligers.
 • Selectie gebeurt aan de hand van functieprofielen.
 • De Regionaal Recruiter maakt gebruik van zijn netwerk, het netwerk van Amnesty, netwerk van vrijwilligersinstanties, scholen, bedrijven, vrijwilligersbanenmarkten en of uitkeringsinstanties.
 • De Regionaal Recruiter heeft minimaal één keer persoonlijk contact met de vrijwilliger.
 • Binnen Amnesty ga je netwerken om zicht te krijgen op de behoefte achter de vacature.

Wat vragen wij?

 • Je hebt een achtergrond als intercedent / HRM medewerker / arbeidsbemiddeling / loopbaancoach.
 • Je beheerst vraagtechnieken om skills en motivatiebronnen boven water te krijgen en je laat je niet afschrikken door de vrijwilliger die nog niet precies weet wat hij zoekt.
 • Je bent proactief.
 • Voor moeilijk in te vullen vacatures ga jij zelfstandig op pad. Het is voor jou een sport om de juiste vrijwilliger te vinden Je weet creatief om te gaan met werfacties.
 • Je bent tevreden wanneer je een perfectie match maakt.
 • Je bent een netwerker; je kunt deuren openen, die misschien gesloten lijken.

Tijdsinvestering is sterk afhankelijk van de actie, gemiddeld 4 uur per week, gedurende een aantal maanden per jaar.

Wat bieden wij?

Onkosten – en reiskostenvergoeding
Zinvolle invulling van je vrije tijd
Een leuk en enthousiast regionaal team
Ondersteuning door de regiocoördinator en door specialisten van het landelijk secretariaat.
Een training ‘werven’.
Een introductietraining mensenrechten.
Flexibele werkuren.
Recente werkervaring op dit vakgebied.
Onderschrijving van jouw skills op LinkedIn.
Het netwerk van Amnesty.
Je wordt éen van de zeven miljoen mensen die zich wereldwijd inzetten voor slachtoffers van schending van mensenrechten.

Heb je interesse of wil je meer weten?

Neem dan contact op met Rob van Hal, regiocoördinator Amnesty Brabant – Limburg via r.vanhal@amnesty.nl of telefoonnummer 06-14 777 968.