Projectmedewerkers

Variabel aantal uur per week – vrijwilligersfunctie, in Brabant – Limburg

Ben je creatief en steek jij graag de handen uit de mouwen? Meld je dan nu aan als Projectmedewerker Actie bij de regio Brabant/Limburg.

Amnesty International, afdeling Nederland is opgericht in mei 1968 en is één van de grootste nationale afdelingen van Amnesty. Zo’n 255.000 mensen in Nederland zijn lid van de organisatie. Vanuit het Amnesty-huis in Amsterdam voert de landelijke organisatie actie en ondersteunt acties van lokale groepen en van individueel actieven in het land.

Een regionale ondersteuningsstructuur leidt de lokale en regionale activiteiten van Amnesty in goede banen. Die structuur bestaat uit een betaalde activismepromotor en een team van regionale vrijwilligers. De eindverantwoordelijkheid voor het werk van alle regionale vrijwilligers ligt bij de activismepromotor.

Amnesty zoekt mensen die op specifieke momenten op projectmatige basis actief willen zijn. Als er grote campagnes of acties zijn, is er vaak gebrek aan direct beschikbare vrijwilligers.

De projectmedewerker Actie werkt mee aan de realisatie van één of meerdere publieksgerichte acties op regionaal niveau. Deze acties sluiten aan bij de lopende campagnes van Amnesty en vinden plaats op internationale vrouwendag (8 maart), Bevrijdingsdag en/of de internationale dag van de mensenrechten (10 december). Bovendien kan hij/zij meewerken aan regionaal specifieke activiteiten.

Wat vragen wij?

  • Creativiteit en organisatietalent
  • Ervaring met projectmatig werken
  • Beschikbaarheid in de avonden en weekenden

Tijdsinvestering is sterk afhankelijk van de actie, gemiddeld 4 uur per week, gedurende een aantal maanden per jaar

Wat bieden wij?

  • Onkosten- en reiskostenvergoeding
  • Zinvolle invulling van je vrije tijd
  • Een leuk en enthousiast regionaal team
  • Ondersteuning door de regiocoördinator en door specialisten van het landelijk secretariaat.
  • Een inwerkprogramma voor nieuwe vrijwilligers

Heb je interesse of wil je meer weten?

Neem dan contact op met Rob van Hal, activismepromotor Amnesty Brabant-Limburg via r.vanhal@amnesty.nl of telefoonnummer 06-14 777 968.