werken bij Amnesty
© Amnesty International

Visual contentcreator/grafisch vormgever

Visual contentcreator/grafisch vormgever

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Wij zoeken daarom collega’s die diversiteit en inclusie belangrijk vinden. In Nederland telt de organisatie ruim 250.000 leden en donateurs. Op het kantoor in Amsterdam werken 120 betaalde medewerkers en 60 vrijwilligers.

Voor het social media-team zoeken wij een creatieve en talentvolle visual content creator/grafisch vormgever, voor 20-24 uur per week.

De functie

Met jouw skills versterk je ons geluid in de wereld van social media. Met onze kanalen bereiken we maandelijks miljoenen Nederlanders met ons verhaal. Als visual content creator/grafisch vormgever bij Amnesty International Nederland maak jij, samen met het social media-team, onze visuele online content. We kloppen bij jou aan voor o.a. Instagram en Facebook posts, infographics, gifjes, videoanimaties, kleine illustraties, korte video edits en grotere visuele producties. Je bent creatief met beeld en taal en je weet wat je met beeld kunt zeggen en met taal kunt uitleggen. Je overspoelt ons met ideeën en opties om onze verhalen vorm te geven. Je weet wat er online en offline speelt en hebt een sterke drive om dingen te veranderen of aan te kaarten en je weet dat activisme werkt. Je werkt daarbij nauw samen met onze art-director en de social redacteuren.

Afdelingsinformatie

De afdeling Media & Politieke Zaken bestaat uit 18 medewerkers die werken in verschillende teams; redactie, voorlichting, lobby en social media. Deze teams onderhouden namens Amnesty International contacten met politieke instellingen, verzorgen perswoordvoering en zijn verantwoordelijk voor het maandblad Wordt Vervolgd, de website en natuurlijk: onze social media-kanalen. Via onze kanalen mengen we ons actief in maatschappelijke discussies en vertellen we verhalen over mensenrechten. Dichtbij en ver van huis. Zo verwerven we steun van het Nederlandse publiek en van beleidsmakers en beslissers. Jij wordt onderdeel van het social media-team en zult dagelijks samenwerken met de andere redacteuren, de socialmedia-coördinator en art director.

Wat ga je doen?

 • In samenwerking met de social redacteuren en art-director maak je mooie en scherpe visuele posts, waar tekst en beeld elkaar aanvullen en versterken;
 • Je creëert dagelijks social content, infographics, gifjes, en kleine video edits in een handomdraai;
 • Je denkt mee met onze social strategie en je hebt creatieve ideeën om onze kanalen succesvol in te zetten en te laten groeien: deze ideeën werk je ook visueel uit;
 • Je werkt mee aan grote campagnes, zowel in de conceptuele als uitvoerende fase.

Jouw profiel

 • Social first; we hoeven jou niet te vertellen wat werkt op welke social-kanalen en waarom;
 • Jij bent pas tevreden als elke pixel op zijn plek staat. Je hebt oog voor details;
 • Je bent dé expert met Adobe Creative Cloud-pakket waaronder in elk geval: Photoshop, Illustrator, Premiere en After Effects. Deze programma’s kennen geen geheimen voor je: maar ook in bijvoorbeeld Canva kun jij iets tofs maken.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je bent in staat om ingewikkelde onderwerpen op een heldere en creatieve manier te vertalen naar hoogwaardige content, om zo een groot publiek te bereiken;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en bent stressbestendig;
 • Je kan zelfstandig werken en bewaakt je eigen tijdsplanning;
 • Je volgt de actualiteit en hebt affiniteit met mensenrechten;
 • Je kan (als het nodig is) in een korte tijd social content maken, zodat we snel kunnen inspelen op actualiteiten;
 • Je bent creatief, leergierig, conceptueel en initiatiefrijk;
 • Je kunt werken binnen de voorschriften van de huisstijl van Amnesty International, maar neemt ook de vrijheid die voorschriften creatief in te zetten;
 • Je werkt niet alleen uitvoerend, maar denkt ook conceptueel mee en komt met creatieve ideeën.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende baan in een informele en idealistische werkomgeving;
 • Je werkt intensief samen met het betrokken en enthousiaste social media-team.
 • We bieden een contract voor bepaalde tijd: tot 1 januari 2022, voor 20-24 uur per week, met de intentie tot verlenging. Start bij voorkeur op 1 januari 2021.
 • De arbeidsvoorwaardenregeling van Amnesty International, afdeling Nederland is van toepassing. Het salaris bedraagt bij indiensttreding minimaal € 3.395,25 en maximaal €4.527,- bruto per maand bij een 40-urige werkweek;
 • Een prettige werksfeer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Ondersteuning bij thuiswerken.

We blijven werken aan een organisatie waar alle talenten zich thuis voelen. Voor een diverse samenstelling van ons team zijn we in het bijzonder geïnteresseerd in kandidaten met een multiculturele achtergrond.

Contactgegevens

Voor meer informatie over de functie kun je op werkdagen contact opnemen met Jorn van Eck (art-director) via telefoonnummer 06-144 309 02 of per email: j.vaneck[at]amnesty.nl. Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk donderdag 3 december a.s. Je kunt gebruik maken van het sollicitatieformulier voor deze functie hieronder. De brief kan worden gericht aan Jorn van Eck. Laat ons zien waar jij de afgelopen jaren aan gewerkt, wat jouw rol daarbinnen was en waarom je daar trots op bent.
Show, don’t tell.
De eerste gespreksronde vindt de week erop al plaats, op donderdag 10 december 2020. Houd hier alvast rekening mee. Een eventuele tweede gespreksronde zal plaatsvinden op donderdag 17 december 2020.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.