© Amnesty International

Vacature in de Benoemingsadviescommissie (BAC)

Vacature in de Benoemingsadviescommissie (BAC)

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Wij zoeken daarom collega’s die diversiteit en inclusie belangrijk vinden. In Nederland telt de organisatie ruim 250.000 leden en donateurs. Op het kantoor in Amsterdam werken 120 betaalde medewerkers en 40 vrijwilligers.

Het Bestuur van Amnesty Nederland roept kandidaten op voor de vervulling van een vacature in de Benoemingsadviescommissie (BAC).

De BAC is een onafhankelijke commissie binnen Amnesty Nederland, die kandidaten selecteert voor het bestuur van Amnesty Nederland en tevens is belast met het zoeken en selecteren van kandidaten voor internationaal verkiesbare functies, waarvan het profiel wordt opgesteld door het internationaal bestuur van Amnesty International. De commissie legt verantwoording af aan het bestuur van Amnesty Nederland.

We zoeken naar iemand met het volgende profiel:

 • Kennis van (de cultuur van) Amnesty International in Nederland en van Amnesty als vereniging;
 • Ervaring met wervings- en selectieprocedures (inschatten van de competenties van kandidaten, sollicitatiegesprekken voeren, en dergelijke);
 • Ervaring met bestuurlijke processen;
 • Een academisch denk- en werkniveau;
 • Mensenkennis;
 • Sociale vaardigheden;
 • Lidmaatschap van Amnesty International.

Het betreft een vrijwilligersfunctie; reis- en onkosten worden vergoed. De BAC vergadert, afhankelijk van het aantal vacatures, ongeveer vier keer per jaar. Daarnaast vinden, doorgaans op het kantoor van Amnesty International in Amsterdam, gesprekken met kandidaten plaats. In de periode waarin een vacature open staat, is het tijdsbeslag van de functie circa 8 tot 10 uur per maand.

Wij baseren ons bij de werving van een nieuw BAC-lid op vier uitgangspunten:

 • Inclusiviteit – we sluiten geen mensen buiten, iedereen hoort erbij (maar we vragen wel van onze collega’s dat zij de mensenrechten onderschrijven);
 • Diversiteit – we geven ruimte aan alle verschillen die er tussen mensen bestaan;
 • Gelijkheid – we behandelen alle mensen op voet van gelijkheid en gelijkwaardigheid;
 • Toegankelijkheid – we willen mensen toegang geven tot waar ze recht op hebben.

Amnesty International gaat zorgvuldig om met de (persoons)gegevens van al haar sollicitanten tijdens werving- en selectieprocedures. Meer lezen over privacy.

Vragen?

Heb je nog aanvullende vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Carine Verveld via c.verveld[at]amnesty.nl.

Geïnteresseerd? Dan zien we je reactie graag tegemoet! Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 15 september 2021. Je kunt gebruik maken van het sollicitatieformulier voor deze functie hieronder. De brief kan worden gericht aan de leden van de BAC, ter attentie van Carine Verveld.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 3 en 8 oktober 2021, dus zet deze week vast in je agenda.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.