Demonstration Against Hungary's Anti-LGBT Law, In Amsterdam
© Romy Arroyo Fernandez/NurPhoto

Vacature Activist Protect the Protest

Vacature Activist Protect the Protest

Activisten gezocht voor de Protect the Protest campagne in verschillende steden.

Op dit moment zijn we voor onze Protect the Protest campagne op zoek naar activisten. Het gaat om een vrijwillige functie voor gemiddeld 2-4 uur per week.

Het aantal demonstraties in Nederland en elders in de wereld is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Wereldwijd staat het recht om te demonstreren onder druk. Daarom start Amnesty een internationale campagne om het belang van het demonstratierecht onder de aandacht te brengen. In onze Nederlandse campagne zijn lokale acties een belangrijk onderdeel van de strategie. Met twintig campagneteams gaan we aan de slag om het recht op demonstreren op lokaal niveau te versterken. Dat doen we door acties te voeren om de lokale regelgeving te verbeteren en organisatoren van demonstraties te ondersteunen. Voor deze (al bestaande en nieuwe) campagneteams zoeken we activisten.

De steden waar we actief op zoek zijn: Amsterdam, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Hoorn, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Sittard/Geleen, Tilburg, Utrecht, Volendam, Wageningen en Zwolle.

Wat ga je doen?

Samen met je team ga je acties bedenken en uitvoeren om ervoor te zorgen dat het recht om te demonstreren in jouw stad goed geregeld is. Je bent verantwoordelijk voor een specifieke deeltaak (denk aan: netwerk, actie, social media, communicatie, ed.) met een duidelijke bijdrage aan de gezamenlijke acties en lokale strategie. Je neemt deel aan de bijeenkomsten van je team, de trainingen die Amnesty aanbiedt en eventuele webinars.

Wie ben je?

Je bent betrokken bij het onderwerp demonstratierecht of wil hier meer over leren. Je hebt oog voor alle groepen in de maatschappij en benadert het onderwerp door een intersectionele lens. Je maakt graag contact met nieuwe mensen en werkt het liefst samen in een team. Concreet in actie komen en de handen uit de mouwen steken past bij jou. Je bent niet bang om verantwoordelijkheid te krijgen en te nemen. Je hebt gemiddeld 2-4 uur per week die je als vrijwilliger kan besteden en een flexibele werkhouding (avond/weekend). Daarnaast beheers je het Nederlands voldoende.

Wat bieden wij jou?

Als activist ben je onderdeel van een lokaal campagneteam binnen de landelijke campagne Protect the Protest. We bieden je een trainingstraject van minimaal 7 trainingen en een certificaat na het voltooien van dit traject. Je leert hierin de ins en outs van organizing (een veelgebruikte werkmethode voor NGO’s) met onder andere trainingen in storytelling, pers- en mediabenadering en meer. Je krijgt veel vrijheid om je eigen ideeën uit te werken binnen de campagnestrategie. Ook word je begeleid door de activistenleider van jouw team. Uiteraard bieden we ook een onkostenvergoeding.

Goed om te weten

Wij zijn op zoek naar mensen uit alle groepen in de samenleving voor een diverse samenstelling van ons team. Voel je vrij om eerst contact op te nemen als je vragen hebt over de vacature en of deze bij jou past. Woon je niet in een van de bovengenoemde steden, maar wil je wel actief worden in de campagne? Neem dan contact met ons op om te kijken welke mogelijkheden er zijn.

Wil jij in actie komen voor demonstratierecht in Nederland?

Vul dan hieronder het aanmeldformulier in met je motivatie en je CV. Indien je geen standaard CV hebt, dan is een korte beschrijving van jouw relevante ervaring ook voldoende. Heb je nog vragen, neem dan contact op via: demonstreren@amnesty.nl.

Ben je op zoek naar meer verantwoordelijkheid en uitdaging?

Geef je dan op als activistenleider voor de Protect the Protest campagne. Meer informatie hierover is te lezen via deze link.