© Amnesty International

Stagiair(e) Service en Logistiek gezocht voor 10 december: Write for Rights!

Stagiair(e) Service en Logistiek gezocht voor 10 december: Write for Rights!

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Wij zoeken collega’s die diversiteit en inclusie belangrijk vinden. In Nederland telt de organisatie ruim 260.000 leden en donateurs. Op het kantoor in Amsterdam werken 120 betaalde medewerkers en 40 vrijwilligers.

Zoek je een interessante stageplaats in een dynamische werkomgeving? Interesseer jij je in mensenrechten en wil je graag meewerken aan ’s werelds grootste mensenrechtenactie Write for Rights? Ben je 4 dagen per week beschikbaar vanaf september 2023 tot eind januari 2024? Lees dan snel verder!

We zijn op zoek naar een Stagiair(e) Service en Logistiek die organisatoren van lokale evenementen kan ondersteunen tijdens Write for Rights 2023.

Wat is Write for Rights?

Write for rights is een wereldwijde jaarlijkse campagne waarin we in actie komen voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. We sturen brieven naar machthebbers en solidariteitskaarten naar de mensen waarvoor we schrijven. In Nederland hebben we een groot schrijfevenement op ons hoofdkantoor in Amsterdam en ondersteunen we honderden organisatoren in het land met hun eigen schrijfevenement.

Meer over Write for Rights kun je lezen op www.writeforrights.nl.
Over de inhoud en acties van de huidige campagnes van Amnesty International kun je lezen op www.amnesty.nl.

Wat ga je doen?

Wat je in ieder geval niet gaat doen is de hele dag koffie halen. Je gaat juist lekker aan de slag, want bij ons draai je volledig mee in het project:

 • Je maakt onderdeel uit van de afdeling Campagnes en Mobilisaties op het Landelijk Secretariaat van Amnesty International, in hartje Amsterdam. Je werkt volgens een projectplan, werkt samen in een hecht team, doet mee aan wekelijkse meetings en ondersteunt de projectleider Lokale Organisatoren.
 • Je denkt mee over de werving van deelnemers en organisatoren voor Write for Rights en ondersteunt en motiveert vrijwilligers om hun schrijfactie zo goed mogelijk te organiseren. Om deze vrijwilligers goed te kunnen ondersteunen, heb jij dagelijks contact met ze.
 • Je werkt mee (opstellen en uitvoeren) aan plannen voor de landelijke publieksacties en evenementen van Write for Rights.
 • Je beheert de voorraad en bestellingen van alle schrijfmaterialen en werkt samen met onze logistieke partner en diverse logistieke systemen.
 • Je biedt administratieve ondersteuning bij de afhandeling van schrijfacties en petities.

Jouw profiel

Jij bent communicatief sterk, schrikt niet als de telefoon gaat rinkelen, staat mensen op een vriendelijke manier te woord en vindt het leuk om mensen in beweging te brengen. Je bezit goede schrijfvaardigheden, werkt gestructureerd, hebt een oog voor detail en kan snel schakelen wanneer dit nodig is. Binnen het team ben jij altijd bereid om collega’s te helpen en heb je een proactieve houding.

Je hebt interesse in mensenrechten en affiniteit met de doelstellingen van Amnesty International, je spreekt vloeiend Nederlands en woont in (de buurt van) Amsterdam. Je volgt een studie op MBO- of HBO niveau.

Wat bieden wij?

 • Je maakt een verschil bij een van de grootste mensenrechtenorganisaties ter wereld.
 • Een leerzame, uitdagende maar vooral leuke tijd met een team van enthousiaste mensen van Amnesty International.
 • Kennismaking met de werkzaamheden van Amnesty International en de kans om mee te kijken bij andere afdelingen.
 • Kennis opdoen over mensenrechten (mensenrechtentraining) en mogelijkheid tot inhoudelijke verdieping.
 • Borrel- en spelletjesavonden.
 • Vrij te besteden lunchvergoeding van €6,50 per dag.
 • Laptop van de zaak en inrichting van een thuiswerkplek.
 • Stagevergoeding van € 282,08 (Bruto op basis van 40 uur/week en alleen mogelijk als je een opleiding volgt).

Solliciteren?

Zoek jij een stage en ben je minimaal 4 dagen in de week beschikbaar? Meld je dan aan met een brief en CV en vertel iets leuks over jezelf (en jouw motivatie) via het formulier hieronder.

Doe dit uiterlijk 1 juli 2023, maar wellicht zijn de functies eerder vervuld.

Meer weten?

Mail met n.chadha@amnesty.nl, Of bel 020-7733502 en vraag naar Nidhi Chadha.