Stagiair(e) Communicatie gezocht voor 10 december: Write for Rights!
Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Wij zoeken collega’s die diversiteit en inclusie belangrijk vinden. In Nederland telt de organisatie ruim 260.000 leden en donateurs. Op het kantoor in Amsterdam werken 120 betaalde medewerkers en 40 vrijwilligers.
Zoek je een interessante stageplaats in een dynamische werkomgeving? Interesseer jij je in mensenrechten en wil je graag meewerken aan ’s werelds grootste mensenrechtenactie Write for Rights? Ben je 4 dagen per week beschikbaar vanaf september 2023 tot eind januari 2024? Lees dan snel verder!
We zijn op zoek naar een stagiair(e) die ons kan ondersteunen met communicatiewerkzaamheden voor Write for Rights 2023.
Wat is Write for Rights?
Write for rights is een wereldwijde jaarlijkse campagne waarin we in actie komen voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. We sturen brieven naar machthebbers en solidariteitskaarten naar de mensen waarvoor we schrijven. In Nederland hebben we een groot schrijfevenement op ons hoofdkantoor in Amsterdam en ondersteunen we honderden organisatoren in het land met hun eigen schrijfevenement
Meer over Write for Rights kun je lezen op www.writeforrights.nl.
Over de inhoud en acties van de huidige campagnes van Amnesty International kun je lezen op www.amnesty.nl.
Wat ga je doen?
Wat je in ieder geval niet gaat doen is de hele dag koffie halen. Je gaat juist lekker aan de slag, want bij ons draai je volledig mee in het project:
- Je maakt onderdeel uit van de afdeling Campagnes en Mobilisaties op het Landelijk Secretariaat van Amnesty International, in hartje Amsterdam. Je werkt volgens een projectplan, werkt samen in een hecht team, doet mee aan wekelijkse meetings en ondersteunt de projectleider communicatie.
- Je werkt mee aan creatieve publiciteit rondom Write for Rights activiteiten en overtuigt mensen om mee te doen.
- Je houdt de website bij en beheert de Facebook-groep Write for Rights. Je maakt een content planning en schrijft pakkende social media berichten om de groepsleden te inspireren en motiveren.
- Je hebt dagelijks contact (telefonisch en mail) met vrijwilligers om hen te ondersteunen in het organiseren van hun eigen schrijfevenement.
- Administratieve ondersteuning bij de afhandeling van schrijfacties en petities.
Jouw profiel
Jij vindt het leuk om pakkende teksten te schrijven en kan hiermee mensen in beweging brengen. Je bezit goede communicatieve- en schrijfvaardigheden en bent niet bang om de telefoon op te pakken. Binnen het team ben jij altijd bereid om collega’s te helpen en heb je een proactieve houding. Kennis van WordPress is een pré.
Je hebt interesse in mensenrechten en affiniteit met de doelstellingen van Amnesty International, je spreekt vloeiend Nederlands en woont in (de buurt van) Amsterdam. Je volgt een studie op HBO- of WO-niveau.
Wat bieden wij?
- Je maakt een verschil bij een van de grootste mensenrechtenorganisaties ter wereld.
- Een leerzame, uitdagende maar vooral leuke tijd met een team van enthousiaste mensen van Amnesty International.
- Kennismaking met de werkzaamheden van Amnesty International en de kans om mee te kijken bij andere afdelingen.
- Kennis opdoen over mensenrechten (mensenrechtentraining) en mogelijkheid tot inhoudelijke verdieping.
- Borrel- en spelletjesavonden.
- Vrij te besteden lunchvergoeding van €6,50 per dag.
- Laptop van de zaak en inrichting van een thuiswerkplek.
- Stagevergoeding van € 282,08 (Bruto op basis van 40 uur/week en alleen mogelijk als je een opleiding volgt).
Solliciteren?
Zoek jij een stage en ben je minimaal 4 dagen in de week beschikbaar? Meld je dan aan met een brief en CV en vertel iets leuks over jezelf (en jouw motivatie) via het formulier hieronder.
Doe dit uiterlijk 1 juli 2023, maar wellicht zijn de functies eerder vervuld.
Meer weten?
Mail met n.chadha@amnesty.nl, Of bel 020-7733502 en vraag naar Nidhi Chadha.