Stagiair medewerker evenementenorganisatie (MBO/HBO)

Hou jij van organiseren? Vind je het leuk met andere jongeren je in te zetten voor mensenrechten? Heb je ideeën hoe je andere jongeren hiervoor in actie kan krijgen? Mooi! Wij zoeken namelijk een stagiair(e) voor ons jongerenteam!

Wie zijn wij

Amnesty International is een goed doel dat opkomt voor mensenrechten. We staan voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt mensenrechtenactivisten wereldwijd. Zo verzamelen we duizenden handtekeningen om mensen die onterecht in de gevangenis zitten vrij te krijgen. Ook strijden we tegen etnisch profileren en andere discriminerende praktijken. In totaal bestaat Amnesty Nederland uit 120 betaalde medewerkers en duizenden vrijwilliger op kantoor en in lokale groepen door heel het land.

Wij zoeken een stagiair voor het Jongerenteam. Het Amnesty Jongerenteam bestaat uit, je raadt het al, jongeren die Amnesty nog meer inclusief en divers willen maken, waaronder een jongerenpanel en meerdere stagiaires. Binnen het jongerenproject organiseren we verschillende activiteiten waarmee we samen in actie komen voor mensenrechten.

Wat ga je doen?

Je gaat gelijk lekker aan de slag, want:

 • Je bedenkt en organiseert samen met het jongerenteam events om met VMBO/MBO-studenten in gesprek te gaan over onrecht en mensenrechten. Je denkt mee over hoe deze events te promoten. Bijvoorbeeld: een Afghaans Avondje Gerechtigheid op een (V)MBO-school, waarbij je Afghaans kookt, eet en praat over de situatie in het land.
 • Je draait mee in het Jongerencommunicatieteam ‘De Aanstekers’. Je ontwikkelt samen met andere Aanstekers acties, mini-campagnes en communicatiemiddelen gericht op jongeren. Om ze daarmee bekend te maken met mensenrechten en in actie te laten komen voor mensenrechten. Je bent van begin tot eind bij het proces betrokken.
 • Je helpt events als de denktanks en Jongerennetwerkdagen te organiseren en promoten;
 • Je werkt mee aan onze social media-uitingen, brainstormt mee met onze actie coördinatoren, en als je zelf ideeën hebt, we luisteren graag.
 • Je krijgt ruimte om te werken aan je schoolopdrachten.

Wie zoeken wij?

Jij bent tussen de 15 en 27 jaar, vindt mensenrechten interessant en je werkt graag in een team. Je weet wat jongeren leuk vinden en wil natuurlijk een heleboel leren van iedereen om je heen. Je bent een aanpakker en vecht net zo hard voor je rechten als voor je goede ideeën. Je volgt een MBO of HBO opleiding op het gebied van Evenementenorganisatie. [MBO Crebocode 25749] Mensenrechten raken iedereen, dus is het belangrijk dat ons jongerenteam net zo divers is als onze samenleving. We moedigen vooral MBO-studenten aan om te reageren. Daarbij is er aandacht voor geslacht, leeftijd, afkomst, geloof, seksuele voorkeur en fysieke/mentale beperking, maar ook voor diversiteit in kwaliteiten, competenties en ideeën/meningen. Met andere woorden: écht iedereen is welkom!

Wat bieden wij?

 • Je krijgt een stagevergoeding van € 282,08 (bruto op basis van 40 uur per week), plus een vergoeding voor je lunch en reiskosten.
 • Je maakt een verschil bij een van de grootste mensenrechtenorganisaties ter wereld.
 • Je doet ervaring op bij professionele teams op het vlak van social media, fondsenwerving en campagnes & acties van een mensenrechtenorganisatie.
 • Een leerzame, uitdagende maar vooral leuke tijd met een team van enthousiaste mensen van Amnesty.
 • Je komt terecht in een bevlogen team dat af en toe samen ook leuke activiteiten onderneemt.
 • Je krijgt coaching en training met handige skills die je direct kunt toepassen.

Beschikbaarheid

Wij zoeken iemand voor de stageperiode vanaf 1 februari 2024. Het begin en de lengte van de stage zijn in overleg te bepalen. In deze periode ben je tussen de 28 en 32 uur per week te vinden op ons kantoor in Amsterdam. In overleg kun je 1 tot 2 dagen per week thuiswerken. Twijfel je of het past binnen jouw studie of heb je andere vragen? Neem gerust even contact op met Norbert Hendriks (n.hendriks@amnesty.nl)

Aanmeld- en selectieprocedure

Heb je zin ons te komen helpen? Meld je dan aan. Je hebt tot 12 december 2023 de tijd om een brief, filmpje, animatie of iets leuks over jezelf (en jouw motivatie) naar ons toe te sturen via het formulier hieronder. In de week van 14 december wordt jouw aanmelding dan behandeld door leden van het jongerenteam. Ben je geselecteerd? Dan word je zo snel mogelijk uitgenodigd voor een gesprek waarin we je meer vertellen over ons werk en jij je van je beste kant kan laten zien.

Heb je nog vragen of meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op via n.hendriks@amnesty.nl