Demonstraties hebben aantoonbaar bijgedragen aan historische maatschappelijke verbeteringen.
© Drazen Zigic/Shutterstock.

Organizers gezocht voor de Right to Protest campagne!

Organizers gezocht voor de Right to Protest campagne!

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Wij zoeken collega’s die diversiteit en inclusie belangrijk vinden. In Nederland telt de organisatie ruim 260.000 leden en donateurs. Op het kantoor in Amsterdam werken 120 betaalde medewerkers en 40 vrijwilligers.

Demonstreren is een mensenrecht. Maar het recht om te demonstreren staat wereldwijd onder druk. Ook in Nederland. Demonstranten krijgen te vaak te maken met onnodig belemmerende regels, die bovendien in strijd zijn met de mensenrechten. Daarom voert Amnesty International de campagne Right to Protest. Zodat iedereen, zonder drempels, gebruik kan maken van dit grondrecht!

De gemeente moet jouw demonstratierecht waarborgen. Daarom gaan twintig bestaande en nieuwe lokale campagneteams met de gemeenten in gesprek. Gemeenten die ons manifest ondertekenen zeggen daarmee toe de regels en de praktijk in lijn te brengen met de mensenrechten. Zodat iedereen in vrijheid, zonder belemmering, gebruik kan maken van het demonstratierecht.

Vind jij dit ook belangrijk? Word dan organizer!

Omdat we inmiddels in 17 steden actief zijn, zoeken we een organizer die ons team komt versterken, vrijwillig voor 8 uur per week, voor minimaal 1 jaar.

Wat ga je doen?

 • Je werkt mee aan de ontwikkeling van de campagne in een team met andere organizers.
 • Je werft en begeleidt activistenleiders, die met een eigen team van activisten lokale acties organiseren.
 • Je bouwt aan een relatie met jouw activistenleiders en werkt aan hun persoonlijke ontwikkeling.
 • Je weet de landelijke strategie samen met jouw activistenleiders te vertalen naar passende lokale acties.

Wie ben je?

 • Je bent betrokken bij het onderwerp demonstratierecht of wil hier meer over leren.
 • Je bent iemand die makkelijk mensen benadert en relaties kan opbouwen.
 • Je hebt oog voor alle groepen in de maatschappij en benadert het onderwerp door een intersectionele lens.
 • Je hebt ca. 8 uur in de week te besteden (inclusief vast wekelijks overleg op maandagavond) en hebt een flexibele werkhouding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende.

Wat bieden wij jou?

 • Je bent onderdeel van het campagneteam Right to Protest.
 • Je bent betrokken bij strategiebepaling en besluitvorming.
 • Je leert hoe je activistenleiders coacht en hoe je organizing kan inzetten.
 • Je krijgt meerdere trainingen en intensieve begeleiding.
 • Veel ruimte voor eigen ideeën.
 • Onkostenvergoeding.

Wil jij in actie komen voor het demonstratierecht in Nederland?

Vul dan hieronder het aanmeldformulier in. Een korte motivatie is voldoende. Indien je geen standaard CV hebt, geef dan een korte beschrijving van jouw relevante werkervaring. Je kunt je reactie insturen tot en met zondag 11 juni 2023. De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 20, 21 of 22 juni. Daarnaast zien we je graag op de campagnedag op zaterdag 23 september!

Goed om te weten

Wij zijn op zoek naar mensen uit alle groepen in de samenleving voor een diverse samenstelling van ons team. Voel je vrij om eerst contact op te nemen als je vragen hebt over de vacature en of deze bij jou past via demonstreren@amnesty.nl. Als organizer is het belangrijk dat je bereid bent om te reizen om deel te nemen aan bijeenkomsten en lokale acties (reiskosten worden vergoed).

Benieuwd wat je nog meer kan doen?

Bekijk dan de vacatures voor activistenleider en activist. Heb je vragen of wil je vrijblijvend in gesprek over wat het beste bij jou past? Stuur dan een berichtje naar demonstreren@amnesty.nl en we nemen snel contact met je op.