Werken bij Amnesty International
© Karen Veldkamp

Medewerker Human Resources

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Wij zoeken daarom collega’s die diversiteit en inclusie omarmen. In Nederland telt de organisatie ruim 250.000 leden en donateurs. Op het kantoor in Amsterdam werken 120 betaalde medewerkers en 60 vrijwilligers.

Ter versterking van ons team zoeken wij een Medewerker Human Resources (HR), voor 32 uur per week.

Werk je graag met en voor mensen? Heb jij oog voor een goede dienstverlening? Wil je helpen Amnesty te versterken en mensenrechten beter te beschermen? Mooi, lees dan verder.

Wie ben jij?

Dagelijks schakelen tussen verschillende HR-onderwerpen en -werkzaamheden is je op het lijf geschreven. Je bent een kei in het verwerken van (salaris)mutaties. Je houdt van plannen, structureren, contracten beheren en het ondersteunen in de werving- en selectieprocedures. Een volle HR-mailbox kan je aan. De mails en verzoeken verwerk je met de nodige vertrouwelijkheid en zorgvuldigheid. Zo nu en dan durf je ook op een zorgvuldige wijze gewoon nee te zeggen. Je weet wanneer het nodig is je collega’s aan te haken. Verder ben je integer, vind je het leuk om samen te werken, ben je bereid om te investeren in de teamontwikkeling, in de organisatieontwikkeling en in je eigen ontwikkeling.

Naast deze reguliere ondersteunende werkzaamheden grijp je de kans om het komende jaar mee te werken aan het invoeren van de nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling, aan de slag te gaan met het plan van aanpak diversiteit en inclusie en het moderniseren van ons werving- en selectiebeleid. Diversiteit aan collega’s die o.a. verschillen van godsdienst, levensovertuiging, politieke voorkeur, leeftijd, etniciteit, seksuele oriëntatie, geslacht, genderidentiteit en -expressie is voor jou belangrijk. We zijn dan ook in het bijzonder geïnteresseerd in kandidaten met een migratie-achtergrond. Amnesty heeft het Charter Diversiteit ondertekend. Je hebt relevante werkervaring op het vlak van HR en MBO/HBO werk- en denkniveau.

Wie zijn wij?

HR maakt deel uit van de afdeling Ondersteuning. Deze bestaat uit ongeveer 25 collega’s: betaald en vrijwillig. Zij werken op IT, de financiële administratie, facilitair beheer en het directiesecretariaat. Ons team bestaat uit vier collega’s: de vrijwilligerscoördinator (zelf ook vrijwilliger), twee parttime medewerkers HR en een senior HR-adviseur. We werken nauw samen met de ondersteuner van het managementteam en de projectleider diversiteit en inclusie.

Wat bieden wij?

Een plek om mee te werken aan de ontwikkeling van HR binnen Amnesty Nederland. Je draagt bij aan het realiseren van een optimale werkomgeving met en voor onze collega’s om onze missie uit te voeren.

Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar, voor 32 uur per week, met de intentie tot verlenging. Start is zo spoedig mogelijk en bij voorkeur per 1 mei 2019.

Een salaris van minimaal € 2.901,- en maximaal € 3.868,- bruto per maand bij een 40-urige werkweek.

Een prettige werksfeer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De arbeidsvoorwaardenregeling van Amnesty International, afdeling Nederland is van toepassing.

Contactgegevens

Voor meer informatie neem je contact op met Pauline Voerman (medewerker HR) of Anne-Marie Emmink (senior HR-adviseur) via 020-7733557 of via persona@amnesty.nl.

Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk zondag 24 februari a.s. . Je kunt gebruik maken van het sollicitatieformulier voor deze functie hieronder. De brief kan worden gericht aan Pauline Voerman.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 5 en 6 maart 2019. De kandidaten die hiervoor worden uitgenodigd, worden hierover tijdig geïnformeerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.