Gespreksleider Human Rights Talk van Amnesty International

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Wij zoeken collega’s die diversiteit en inclusie belangrijk vinden. In Nederland telt de organisatie ruim 260.000 leden en donateurs. Op het kantoor in Amsterdam werken 120 betaalde medewerkers en 30 vrijwilligers.

Ben je geïnteresseerd in mensenrechten en wil je je een bijdrage leveren om hierover met elkaar in gesprek te gaan? Dan is onderstaande vacature misschien iets voor jou. 

Wat vinden Nederlanders eigenlijk van mensenrechten?

Aan de hand van lopende acties van Amnesty International praat je met deelnemers aan de dialoog over hun meningen en ervaringen en het belang van mensenrechten op het gebied van onderwerpen als privacy en veiligheid, migranten en vluchtelingen, racisme en discriminatie, LHBTI+, vrouwenrechten en zelfbeschikking, vrijheid van meningsuiting, en demonstratierecht.

Wat ga je doen? 

Het hele jaar door en in het bijzonder tijdens campagnes en evenementen plan je en begeleid je online en offline dialogen in het kader van bovengenoemde onderwerpen. Als gespreksleider tijdens een dialoog ben je voor de deelnemers het gezicht van Amnesty International. Dat betekent dat je kennis hebt van de visie en missie van Amnesty.  De waarden van Amnesty International zijn daarbij leidend. Gedurende de dialoog structureer, faseer en regisseer je het groepsdenkproces. Je zorgt dat de dialoog goed verloopt en als deelnemers aangeven zich actief te willen inzetten voor Amnesty International zorg je dat ze met de juiste mensen in contact komen.

De gemiddelde tijdinvestering is ongeveer 16 uur per maand.

Je begeleidt twee dialogen per maand en daarnaast werk je aan jouw persoonlijke professionele ontwikkeling. Denk hierbij aan masterclasses, trainingen, coaching of het zelf bijwonen van een dialoog. 

Wat vragen we van jou? 

Je bent betrokken bij mensenrechten, en met de dialoog wil je de deelnemers betrekken, hun kennis over mensenrechten vergroten en wil je hen begeleiden bij het in actie komen voor Amnesty International. 

Je zorgt dat je kennis van mensenrechten en de visie van Amnesty International krijgt door het volgen van trainingen en masterclasses over onder meer privacy en veiligheid, migranten en vluchtelingen, racisme en discriminatie, lhbti+, vrouwenrechten en zelfbeschikking en meer.

Je hebt kennis van het werken in Teams. Je bent flexibel met je tijd. En je bent goed in plannen en organiseren. 

Ben je enthousiast en wil jij gespreksleider worden voor Amnesty International, meld je dan aan via dialoogdg@amnesty.nl. Stuur je motivatiebrief en CV mee.
Na een selectieprocedure via een telefonisch kennismakingsgesprek kun je deelnemen aan de opleiding voor gespreksleider. 

Heb je een certificaat van deelname nodig dan kan Amnesty International daarvoor zorgen.