Collectecoördinator
© Amnesty International

Buddy’s voor de nieuwe coördinatoren

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Mensenrechten waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Wij zoeken collega’s die diversiteit en inclusie belangrijk vinden. In Nederland telt de organisatie ruim 260.000 leden en donateurs. Op het kantoor in Amsterdam werken 120 betaalde medewerkers en 40 vrijwilligers.

Wij zoeken buddy’s voor de nieuwe collectecoördinatoren tijdens hun eerste collecteweek, de voorbereiding en de afsluiting.

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. Daar zijn hoge kosten mee gemoeid. Amnesty wil altijd en overal kunnen zeggen wat ze wil. Om haar onafhankelijkheid te waarborgen, neemt de organisatie voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

Op diverse manieren werven wij coördinatoren, wijkhoofden en collectanten voor de collecte. Om te zorgen dat zij hun werk goed kunnen doen, zoeken wij vrijwilligers die ons in het voortraject kunnen helpen.

Wie zoeken we?

Vrijwilligers die in de periode van januari 2024 tot en met maart 2024 4 tot 8 uur per week beschikbaar zijn om nieuwe vrijwilligers op afstand te ondersteunen.

Wie ben je?

Je voelt verbondenheid met het werk van Amnesty International, bent graag in contact met vrijwilligers en vindt het leuk om andere mensen te ondersteunen. Daarnaast vind je de collecte van Amnesty belangrijk en draagt dit ook uit. Als je ervaring hebt met het coördineren van een collecte is dat een pre.

Wat doe je?

Je wordt gekoppeld aan meerdere nieuwe coördinatoren, voor wie je dan het eerste aanspreekpunt bent. Je helpt de nieuwe coördinator met de verschillende werkzaamheden in aanloop naar en na afloop van de collecte. Daarnaast check je met enige regelmaat proactief bij de coördinator hoe het gaat en waar eventueel ondersteuning nodig is.

Wat biedt Amnesty?

Je wordt lid van het collecte-team en krijgt begeleiding van de landelijk coördinator collecte. Er is ruimte voor eigen inbreng en je krijgt een onkostenvergoeding.

Wil jij ons helpen de Amnesty-collecte jaarlijks te laten groeien?

Vul dan hieronder het formulier in. Een korte motivatie is voldoende. Indien je geen standaard CV hebt, geef dan een korte beschrijving van jouw relevante ervaring.