© Ed Kashi

Mensenrechten op het mbo? Begin met ons lespakket over Etnisch Profileren!

Speciaal voor het mbo heeft Amnesty de workshop Een Kwestie van Kleur? ontwikkeld

Onder etnisch profileren verstaat Amnesty: een vorm van discriminatie waarbij de politie iemand stopt, controleert, fouilleert of aanhoudt, (mede) vanwege zijn huidskleur of herkomst en zonder goede en geldige reden. Lees hier meer info.

Het lespakket
Amnesty International vindt het belangrijk dat mbo-studenten het vermogen ontwikkelen om de impact van etnisch profileren te begrijpen. Om dit te kunnen, moeten zij weten wat mensenrechten zijn en schendingen ervan herkennen. Dit stimuleren wij door het aanbieden van lesmaterialen over burgerschap zoals Een kwestie van Kleur.

Filmpje bij lespakket
Bij dit lespakket maakten we het filmpje ‘De impact van etnisch profileren’.


Meer materiaal
We hebben ook een speciale informatiefolder gemaakt, die zowel online als in gedrukte vorm wordt verspreid. En samen met Controle Alt Delete is onderstaande video gemaakt over je rechten en plichten tijdens politiecontroles.


Peer educators

Wat de workshop uniek maakt is dat de mogelijkheid aangeboden wordt om peer educators hiervoor in te zetten. Deze maatschappelijk betrokken leeftijdsgenoten gebruiken persoonlijke verhalen om de doelgroep aan te spreken. Lees hier meer info over de workshop met peer educators.

The Hate U Give
Naast de workshop met peer educator is het nu, in samenwerking met MoviesThatMatter, mogelijk om de film The Hate U Give in een lokale bioscoop te bekijken met de klas. Deze film kan je hier boeken bij Movies that Matter