Mensenrechten en het coronavirus: hoe zit het?

De coronapandemie grijpt diep in op de levens van mensen wereldwijd. Regeringen nemen vergaande maatregelen om mensen te beschermen tegen het coronavirus. Amnesty zet haar werk onverminderd voort want in veel landen wordt de coronacrisis gebruikt om mensenrechten te schenden. In ons uitgebreide coronadossier lees je alles over het grote belang van mensenrechten tijdens de coronapandemie.

Lees het hele dossier

Laatste nieuws over mensenrechten en corona

 • Coronavirus

  Wetsvoorstellen coronatoegangsbewijzen niet in lijn met mensenrechten

  Nieuws 25 november 2021

  Amnesty roept de Nederlandse regering op de nieuwe coronawetsvoorstellen in lijn te brengen met internationale mensenrechten.

  Lees meer
 • Chinese activist die verslag deed van coronapandemie in levensgevaar

  Nieuws 4 november 2021

  De Chinese activist Zhang Zhan is in hongerstaking. Haar gezondheid gaat snel achteruit. Ze overleeft het mogelijk niet.

  Lees meer
 • vaccinatie

  Vrijheid van meningsuiting wereldwijd onder druk in corona­pandemie

  Nieuws 19 oktober 2021

  Door het inperken van de vrijheid van meningsuiting tijdens de coronapandemie kregen mensen slecht toegang tot juiste informatie over het virus.

  Lees meer
 • Toonaangevende farmaceutische producenten van corona-vaccins doen te weinig om eerlijke verdeling te realiseren

  Nieuws 22 september 2021

  Zes coronavaccin-producenten weigeren om vaccintechnologie te delen om zo een eerlijke verdeling van vaccins over de wereld te realiseren.

  Lees meer
 
In Thailand wordt de temperatuur gemeten in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. © Yuttachai Kongprasert/SOPA Images via ZUMA Wire
© Yuttachai Kongprasert / SOPA Images via ZUMA Wire

Wat kan jij doen?

De coronapandemie heeft onze wereld drastisch veranderd. Bij Amnesty blijven we doen wat we altijd deden: regeringen en bedrijven die mensenrechten schenden in de gaten houden en aanspreken. Ons werk en onze acties gaan de komende tijd daarom gewoon door.

Heb jij even wat meer tijd om handen?

Kijk wat jij kan doen
© Barcroft Media via Getty Images

Mensenrechten en corona

De coronapandemie grijpt diep in op de levens van mensen wereldwijd. Regeringen nemen uiteraard vergaande maatregelen om mensen te beschermen. Voor Amnesty is het in deze verwarrende tijden noodzaak haar werk voort te zetten. Dit betekent dat we regeringen en bedrijven die mensenrechten schenden, blijven aanspreken.

Lees het dossier

Wordt je ook lid van Amnesty? Je bent al lid vanaf 10 euro per jaar.

Samen maken we het verschil

Ja, ik doe mee

Nieuwsbrief Corona en Mensenrechten

Blijf op de hoogte van al het nieuws en de meest recente acties over corona en mensenrechten.

Je ontvangt gemiddeld eens per week een e-mail van ons. Wanneer er geen nieuws meer is over mensenrechten en de coronacrisis, ontvang je de reguliere Amnesty-nieuwsbrief (gemiddeld een keer per maand). Je kunt je onderaan iedere mail die je ontvangt afmelden, mocht je geen berichten meer willen ontvangen.

Formulier is verlopen.