Vacature Voorzitter Amnesty Rotterdam

Vacature Voorzitter Amnesty Rotterdam

Amnesty International is een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen in 150+ landen. Samen strijden we voor mensenrechten en tegen onrecht.

Amnesty International is ook actief in Rotterdam en wordt ondersteund door het Nederlandse hoofdkantoor van Amnesty International. Amnesty Rotterdam is sinds 2016 actief en bestaat uit een twintigtal actieve leden en een grote groep flex vrijwilligers. Het hele jaar door organiseren wij activiteiten om Amnesty International ook in Rotterdam steeds bekender te maken. Zo houden wij (digitale) internationale schrijfacties, organiseren filmavonden en staan wij regelmatig met een stand bij festivals en buurtactiviteiten. We halen handtekeningen op door mensen te informeren, geven (digitale) gastlessen aan organisaties en scholen, organiseren de Rights Talks en een jaarlijkse collecte. Sinds kort zijn we gestart met het organiseren van digitale debatavonden over mensenrechtenthema’s die Rotterdammers aanspreken.

Amnesty Rotterdam is op zoek naar vrijwilligers die een extra steentje willen bijdragen aan de lokale organisatie van onze Rotterdamse groep. Vind jij het leuk om onze nieuwe voorzitter te worden?

Wij zoeken iemand die:

* Affiniteit heeft met het werk van Amnesty International;

* Een voortrekkersrol wil innemen in de groep;

* Teamwork belangrijk vindt;

* Communicatief vaardig is;

* Het leuk vindt om te netwerken;

* Graag op de hoogte blijft van wat er speelt binnen de Amnesty-organisatie.

De werkzaamheden:

* De groep vergadert regelmatig om acties op te starten, te volgen en te evalueren. De voorzitter stelt, samen met de secretaris, de agenda voor deze vergaderingen op en zit de vergaderingen voor.

* Overleg voeren met de andere bestuursleden om bestuurszaken af te handelen.

* Eens per half jaar het regio-overleg bijwonen onder leiding van het hoofdkantoor van Amnesty International

* Contacten onderhouden met Rotterdamse organisaties en instellingen die affiniteit met mensenrechten hebben

* De geschatte tijdsinvestering is ongeveer 3 uur per week en is grotendeels zelf in te delen. In de zomerperiode is het een stuk rustiger.

Dit bieden wij jou:

* Het bestaande bestuur biedt jou steun bij het inwerken;

* Deelname aan workshops en studiedagen, lokaal, regionaal en landelijk, waar jij informatie krijgt en je je kunt bijscholen.

Interesse in deze vacature?

Neem contact op met Amnesty Rotterdam via: info@rotterdam.amnesty.nl

We kijken uit naar je reactie!