vacature

Vacature Mensenrechteneducatie voor het vervolgonderwijs

Zoek je een interessante stageplaats in een leerzame werkomgeving? Interesseer jij je in mensenrechten en onderwijs en werk je graag mee aan ons dynamische educatieprogramma? Ben je 3 tot 4 dagen per week beschikbaar vanaf september 2024 tot eind januari 2025? Lees dan snel verder!

Mensenrechteneducatie is belangrijk onderdeel van het werk van Amnesty International. We vinden het heel belangrijk dat jongeren leren over mensenrechten en bieden daarom een uitgebreid onderwijsaanbod aan.

Wij zijn op zoek naar een stagiair die ons kan ondersteunen bij ons onderwijsaanbod voor het vervolgonderwijs. Het educatieteam houdt zich bezig met mensenrechteneducatie binnen het Nederlandse onderwijs. In het vervolgonderwijs
(mbo, hbo en wo) focussen we ons hierbij op workshops en masterclasses over diverse mensenrechtenthema’s. De workshops worden gegeven door peer-educators. Dat zijn jonge gastdocenten die specifiek ingewerkt worden op bepaalde mensenrechtenthema’s. Ook hebben we internationale studentengroepen door het hele land die zelfstandig, maar onder de begeleiding, acties en evenementen organiseren.

Wat ga je doen?

 • Je werkt mee aan de ontwikkeling en herziening van workshops en masterclasses over diverse mensenrechtenthema’s.
 • Je helpt mee aan de organisatie van masterclasses en grootschalige activiteiten voor studentengroepen op het kantoor van Amnesty International.
 • Je neemt initiatief in de werving van deelnemers onder relevante organisaties.
 • Je ondersteunt en gaat mee naar workshops en gastlessen op mbo- en hbo-onderwijsinstellingen.
 • Je werkt mee aan één van de grootste campagnes van Amnesty: Write for Rights en ondersteunt bij de organisatie van de masterclass over deze campagne.

Jouw profiel

Je volgt een relevante hbo- of wo-(bachelor) studie. Bijvoorbeeld gerelateerd aan mensenrechten of juist meer onderwijskundig. Je vindt het leuk om afwisselende werkzaamheden te hebben waarbij je je zowel richt op de randvoorwaarden van het project als de inhoudelijke vormgeving. Je houdt van uitdaging en vindt het leuk om op verschillende fronten van een project actief te zijn. Bij onverwachtse gebeurtenissen schrik je niet terug, maar denk je in oplossingen en weet je je assertief op te stellen. Ook weet je goed overzicht te houden en kun je gestructureerd werken. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en ben je niet bang om onderwijsinstellingen te benaderen. Je hebt interesse in mensenrechten, affiniteit met het onderwijs en spreekt vloeiend Nederlands.

Wat bieden wij?

 • Je maakt een verschil bij een van de grootste mensenrechtenorganisaties ter wereld
 • Een uitdagende, leuke, maar vooral leerzame tijd met de collega’s van de verschillende teams.
 • Kennismaking met de werkzaamheden van Amnesty International en de kans om mee te kijken bij andere afdelingen
 • Kennis opdoen over mensenrechten en de mogelijkheid tot inhoudelijke verdieping
 • Laptop van de zaak en inrichting van een thuiswerkplek
 • Stagevergoeding van €450 (bruto, op basis van 40 uur per week en alleen mogelijk als je een opleiding volgt)

Solliciteren?

Zoek jij een stage en ben je minimaal 3 à 4 dagen per week beschikbaar? Meld je dan aan met een brief en CV en vertel iets leuks over jezelf (en jouw motivatie) via het formulier hieronder. Doe dit uiterlijk 15 juli 2024, maar wellicht zijn de functies eerder vervuld.

Contact

Voor meer informatie over deze stageplaats kun je contact opnemen met Jill Bansse via e-mail: j.bansse@amnesty.nl.