Veelgestelde vragen over collecteren in coronatijd

Veelgestelde vragen over collecteren in coronatijd

De collecte gaat door! We zetten volledig in op online collecteren.

Amnesty heeft besloten om de collecte volledig online plaats te laten vinden. Door de opkomst van de Britse variant van coronavirus dat veel besmettelijker is, moeten we extra waken over ieders gezondheid. We willen geen enkel risico nemen dat coördinatoren, wijkhoofden, collectanten of bewoners besmet raken. Dat kan alleen door niet bij mensen aan te bellen. Daarom kiest Amnesty ervoor de collecte volledig online te organiseren.

Help jij ons de collecte ook online tot een groot succes te maken? Juist nu hebben we de collecteopbrengst nodig voor ons mensenrechtenwerk.

Hoe nu verder?

De collecte gaat er anders uitzien dan je gewend bent. In plaats van in de buurt aan te bellen, kunnen alle collectevrijwilligers nu een online collectebus aanmaken. We hopen natuurlijk dat alle coördinatoren en wijkhoofden de collectanten hiervoor willen motiveren en ondersteunen.

1. Komt er uitleg over de online collectebus voor coördinatoren?

Op 17 en 19 februari zullen er Webinars worden georganiseerd waar coördinatoren meer te weten kunnen komen over hoe de online collectebus werkt en hoe je het beste kunt omgaan met die digitale ontwikkelingen dit jaar. Gelukkig hoef je geen computerheld te zijn om je collectanten te motiveren en op weg te helpen!

2. Zijn de collectanten al geïnformeerd over de online collectebus?

Alle collectanten die bekend zijn in onze registratie en een e-mailadres hebben, zullen we op 23 februari mailen met informatie over de online collecte. In die mail is een link te vinden die doorverwijst naar de persoonlijke pagina. Vanaf deze pagina kun de collectanten de online collectebus gemakkelijk aanmaken en delen met hun persoonlijke achterban via WhatsApp, LinkedIn, e-mail, Facebook en/of Twitter. Ondersteun het delen van de online collectebus met een persoonlijke uitnodiging en een persoonlijke motivatie. De collectanten collecteren dan bij bekenden op afstand en zij kunnen anoniem doneren. Op de website zal eind februari ook een duidelijke instructie te vinden zijn voor het aanmaken van de online collectebus.

3. Een bekende van mij is geen collectant, maar wil wel online collecteren, kan dat?

Ken je mensen die geen collectant zijn, maar wel een online collectebus willen aanmaken? Heel graag! Dat kunnen ze eenvoudig doen op amnesty.digicollect.nl.

4. Mag ik wel met een legitimatiebewijs en de QR-code gaan collecteren?

Nu we hebben besloten om niet bij mensen aan te bellen, vervalt daarmee ook de mogelijkheid om te collecteren via de iDeal QR-code en de flyers.

5. Ik heb al een bestelling gedaan, wordt deze nog bezorgd?

Het versturen van de legitimatiebewijzen en overige materialen hadden we al uitgesteld en die worden nu definitief niet verstuurd.

6. Hoe weet ik als coördinator welke collectanten online gaan collecteren en moet ik dat ergens registreren?

Als coördinator kun jij niet zien welke collectanten er online gaan collecteren en wat zij ophalen. Zelf kunnen zij dit wel inzien. Uiteraard is het goed om contact met de collectanten te houden en ze te motiveren online te gaan collecteren.

Registratie in de community. Over de ‘Loopt mee’: deze vinkjes zet je normaal gesproken aan wanneer een collectant heeft aangegeven te willen lopen met de collectebus. Het systeem is gebouwd op de fysieke collecte/langs de deuren gaan. Nu de collecte volledig digitaal zal gaan, zijn deze vinkjes niet meer van belang.