stage

Stagiair(e) eventmanagement gezocht voor de Write for Rights campagne!

Zoek je een interessante stageplaats in een dynamische werkomgeving? Interesseer jij je in mensenrechten en wil je graag meewerken aan ’s werelds grootste mensenrechtenactie Write for Rights? Ben je 4 dagen per week beschikbaar vanaf september 2024 tot eind januari 2025? Lees dan snel verder!

Wij zijn op zoek naar een Stagiair(e) eventmanagement die ons kan ondersteunen in het organiseren van een groot schrijfevenement voor Write for Rights 2024 op het Amnesty hoofdkantoor in Amsterdam.

Wat is Write for Rights?

Write for Rights is een wereldwijde jaarlijkse campagne waarin we in actie komen voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. We sturen brieven naar machthebbers en solidariteitskaarten naar de mensen waarvoor we schrijven. In Nederland hebben we een groot schrijfevenement op ons hoofdkantoor in Amsterdam en ondersteunen we honderden organisatoren in het land met hun eigen schrijfevenement.

Meer informatie over Write for Rights vind je op www.writeforrights.nl. Voor details over de inhoud en acties van de huidige campagnes van Amnesty International, ga naar www.amnesty.nl.

Wat ga je doen?

Wat je in ieder geval niet gaat doen, is de hele dag koffie halen. Je gaat juist lekker aan de slag, want bij ons draai je volledig mee in het project. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Campagnes en Mobilisaties op het Landelijk Secretariaat van Amnesty International, in hartje Amsterdam.

 • Samen met een hecht team werk je volgens een projectplan aan de Write for Rights campagne waarbij je de projectleiders ondersteunt en meedraait met de wekelijkse meetings
 • Je werkt mee (opstellen en uitvoeren) aan plannen voor de productie van een jaarlijks groot evenement op het Amnesty hoofdkantoor in Amsterdam met rond de 500 bezoekers en ondersteunt de projectleider events.
 • Je legt contact met diverse leveranciers.
 • Je trekt bezoekers naar het evenement door mee te denken over programmering en de promotie.
 • Je ondersteunt de werving en coördinatie van vrijwilligers voor het evenement. Daarnaast ondersteun je vrijwilligers in het organiseren van hun eigen schrijfevenement en heb je dagelijks contact met ze.
 • Je werkt mee aan de administratieve ondersteuning bij afhandeling van schrijfacties en petities.
 • Je werkzaamheden zijn flexibel en je ondersteunt andere teamleden met hun werkzaamheden waar nodig.

Jouw profiel

Jij bent een echt organisatietalent en vindt het leuk om evenementen te organiseren en mensen ervan te overtuigen mee te doen. Je weet van aanpakken, bent creatief en hebt een oog voor detail. Wanneer zaken een onverwachte wending nemen, schrik jij hier niet van en denk je in oplossingen. Je bezit goede communicatie- en schrijfvaardigheden en bent niet bang om de telefoon op te pakken.

Je hebt interesse in mensenrechten en affiniteit met de doelstellingen van Amnesty International. Je spreekt vloeiend Nederlands en woont in (de buurt van) Amsterdam. Je volgt een studie op MBO- of HBO-niveau.

Wat bieden wij?

 • Je maakt een verschil bij een van de grootste mensenrechtenorganisaties ter wereld.
 • Een leerzame, uitdagende maar vooral leuke tijd met een team van enthousiaste mensen van Amnesty International.
 • Kennismaking met de werkzaamheden van Amnesty International en de kans om mee te kijken bij andere afdelingen.
 • Kennis opdoen over mensenrechten (mensenrechtentraining) en mogelijkheid tot inhoudelijke verdieping.
 • Fijne werkplek in hartje Amsterdam.
 • Sociale activiteiten zoals spelletjesavonden.
 • Laptop van de zaak en inrichting van een thuiswerkplek.
 • Stagevergoeding van € 450,- (Bruto op basis van 40 uur/week en alleen mogelijk als je een opleiding volgt).

Solliciteren?

Zoek jij een stage en ben je minimaal 4 dagen per week beschikbaar? Meld je dan aan met een brief en CV en vertel iets leuks over jezelf (en jouw motivatie) via het formulier hieronder.

Doe dit uiterlijk 20 juli 2024, maar wellicht zijn de functies eerder vervuld.

Meer weten?

Mail naar n.chadha@amnesty.nl, of bel 020-7733502 en vraag naar Nidhi Chadha.