Mensenrechten Meetups

Nederland door een mensenrechtenbril

Zet je mensenrechtenbril op en reis samen met Amnesty-directeur Eduard Nazarski door Nederland. Onderweg kom je langs onthutsende feiten, inspirerende projecten en hoopgevende mensen die allemaal iets te maken hebben met mensenrechten.

Wat kun je verwachten?

Een inspirerende avond waarin interviews, korte lezingen, film, presentaties en muziek elkaar afwisselen. Na een korte inleiding van Amnesty-directeur en gastheer Eduard Nazarski  schuiven interessante gasten aan die op hun manier betrokken zijn bij de actualiteit van mensenrechten in Nederland. Er is tijdens de Mensenrechten Meetups speciale aandacht voor de thema’s vluchtelingen, veiligheid en mensenrechten en discriminatie.

Zelf actievoeren

De zaal wordt actief betrokken bij het programma en na afloop krijgt het publiek ook zelf kans om actie te voeren. Terugkerende programmaonderdelen zijn onder andere ‘Facts’, dat kort de stand van zaken geeft van de mensenrechten in Nederland, en ‘An unfair story with a happy end, een hoopgevend verhaal dat verband houdt met een van de thema’s van de avond.

Voel jij je betrokken bij de wereld en wil je je verdiepen in de achtergronden bij het mensenrechtennieuws? Mis deze avond dan niet en meld je aan voor een van de Mensenrechten Meetups. Aanmelden kan via de links hieronder.

Wanneer?

Najaar 2019 zijn er Meetups in Eindhoven (17 oktober), Zwolle (5 november) en Vlaardingen (13 november). Programma informatie volgt later.

Enkele eerdere edities