© Amnesty International

Collectecoördinatoren en Wijkhoofden

Collectecoördinatoren en Wijkhoofden

Amnesty is altijd op zoek naar mensen die mee willen helpen met het organiseren van de collecte in hun stad of wijk. Van 12 t/m 18 maart 2023 gaan er namelijk duizenden mensen de straat op om geld op te halen voor Amnesty. Een goede organisatie en coördinatie is daarom erg belangrijk.

Coördinatoren en wijkhoofden

De lokale organisatie van de collecte gebeurt door collectecoördinatoren, al dan niet ondersteund door wijkhoofden. De werkzaamheden van een coördinator/wijkhoofd bevatten onder andere het bellen van de geworven collectanten, het bestellen, uitdelen en innemen van de collectematerialen en het maken van een stratenplan.

Een coördinator is daarnaast ook verantwoordelijk voor het afstorten van de opbrengst en de afwikkeling van de administratie. Wij maken voor al deze werkzaamheden gebruik van een online community. Enige handigheid met computers is hiervoor wenselijk.

De collecte is belangrijk

Amnesty is onpartijdig en onafhankelijk. Om die onafhankelijkheid te kunnen garanderen nemen we voor onze acties en onderzoek geen geld aan van de overheid of van politieke en religieuze groeperingen. Daarom is de collecte zo belangrijk. Heb je vragen over de collecte, klik dan hier.

Doe mee

Vul onderstaand formulier in als je ons wilt helpen. De regiocoördinator van jouw regio zal dan zo snel mogelijk contact opnemen om te bekijken aan welke ondersteuning er binnen jouw gemeente behoefte is.

Diversiteit en inclusie

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Wij zoeken daarom vrijwilligers die diversiteit en inclusie belangrijk vinden. Wij blijven werken aan een organisatie waar alle talenten zich thuis voelen. Voor een diverse samenstelling van ons teams zijn we in het bijzonder geïnteresseerd in kandidaten met een multiculturele achtergrond.

Aanmelden als collecte-coördinator

  • Gegevens
  • De geboortedatum hebben wij nodig om te kunnen voldoen aan alle voorwaarden van de collectevergunning.
  • Adresgegevens
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.