Amnesty Leeuwarden zoekt voorzitter

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt mensenrechtenverdedigers wereldwijd. In Nederland heeft Amnesty International ruim 250.000 leden en donateurs.

Amnesty Leeuwarden zoekt een vrijwilliger voor de functie van Voorzitter.

We zoeken een voorzitter die:

  • ons gezicht wil zijn naar buiten
  • de contacten met gerelateerde organisaties in Leeuwarden onderhoudt en versterkt
  • meedenkt over hoe we de groep relevant, actief en levendig kunnen houden.

Wat is Amnesty Leeuwarden?

Amnesty Leeuwarden is een vrijwilligersgroep die al ruim 45 jaar actief is voor Amnesty Nederland. De groep telt zo’n tien actieve leden en organiseert regelmatig activiteiten, het liefst in samenwerking met andere lokale organisaties waarmee we raakvlakken hebben.

Wat ga je doen?

Als voorzitter ben je aanspreekpunt van en voor de Leeuwarder werkgroep van Amnesty International. Je zorgt ervoor dat de groep goed functioneert, door vergaderingen voor te bereiden, voor te zitten en verslag te doen. Je onderhoudt en versterkt ons netwerk van organisaties waarmee we (kunnen) samenwerken en je voert gesprekken met potentiële vrijwilligers.

Je profiel

Je hebt grote affiniteit met mensenrechten en vindt het interessant om mee te denken over hoe we het werk van Amnesty International op een aansprekende manier onder de aandacht kunnen blijven brengen in Leeuwarden. Je bent een contactueel vaardige verbinder en aanjager en je denkt het liefst in kansen. Je bent sociaal en maatschappelijke betrokken. Een goed netwerk in Leeuwarden en omgeving is een pré.

Wat bieden wij

Een zinvolle invulling van je vrije tijd (gemiddeld 1 à 2 uur per week), een enthousiaste werkgroep die open staat voor vernieuwing en frisse ideeën en veel ruimte om de functie op je eigen manier in te vullen. Onkosten worden vergoed.

Sollicitatie

Meer weten? Kijk voor onze activiteiten op www.amnestyleeuwarden.nl. Heb je interesse? Neem dan contact op met onze secretaris Joke Schaapman (info@amnestyleeuwarden.nl). We maken graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek.