Jailed HRDs in Iran serving prison sentences for their peaceful human rights activities. Also married to one another.
© privéfoto

Acties voor 5 mei en Koningsdag (en de rest van het voorjaar en zomer)

Het wordt steeds gevaarlijker om op te komen voor mensenrechten. Meer dan ooit krijgen mensenrechtenverdedigers te maken met intimidatie, lastercampagnes, geweld en gevangenisstraf. Tegen deze alarmerende trend voert Amnesty International campagne.
Om voor deze campagne aandacht te vragen hebben we verschillende materialen ontwikkeld, met als thema: mensenrechtenverdedigers tegen machthebbers: een oneerlijke wedstrijd.

 

Oneerlijk ganzenbord

Voor kleinere activiteiten hebben het oneerlijke ganzenbord gemaakt. Je speelt als machthebber, of als mensenrechtenactivist. Beide ontmoeten op hun weg naar de finish allerlei relevante kwestie, maar waar die de machthebbers meestal vooruithelpen, is het voor de mensenrechtenactivisten vaak een extra hindernis.

Het spel (op A2 formaat) wordt geleverd in een envelop, het hoeft niet geretourneerd. Er zijn geen verzendkosten aan verbonden. 

Petitie

Petitie voor Arash Sadeghi (30) uit Iran. Hij nam deel aan demonstraties voor meer democratie. Ook deelde hij informatie over de mensenrechtensituatie in Iran met Amnesty en de Verenigde Naties. Sinds 2016 zit hij een straf van 19 jaar uit, onder andere voor ‘het verspreiden van leugens’. Hij zat lange tijd in eenzame opsluiting en werd gemarteld. Amnesty roept de Iraanse autoriteiten op Arash Sadeghi onmiddellijk vrij te laten. 

Hekdoek/spandoek

Om extra aandacht te vestigen op je actie. Tekst: ‘Amnesty International.’ Afmeting: 2,00 m bij 0,75 m. 

Speech

Vanaf 20 april vind je hier een speech die je kunt uitspreken, bijvoorbeeld bij de dodenherdenkingen op 4 mei. Voorbeeldspeech 4-5 mei 

Persberichten

Je kunt onderaan deze pagina de persberichten downloaden om aandacht te vragen voor je actie. Deze persberichten kun je zelf aanpassen.

Heb je vragen? Neem dan contact op met het servicecenter:

020-626 44 36, actieservice@amnesty.nl

 

  • Bestelformulier materialen campagne mensenrechtenverdedigers
  • Aantal ganzenborden
  • Aantal petitielijsten (op 1 lijst kunnen 10 handtekeningen)
  • Aantal spandoeken Amnesty International, 2,00m bij 0,75 m.
  • Persoonlijke gegevens
  • Je ontvangt per e-mail een bevestiging van deze bestelling.