Tunesië vervolgt kritisch parlementslid

Al 6.839 e-mails verstuurd

Opgepakt vanwege kritiek op president en leger

Parlementslid en klokkenluider Yassine Ayari uit geregeld felle kritiek op de Tunesische president en het leger. Zo noemde hij het feit dat de president het parlement afgelopen 25 juli naar huis stuurde op Facebook een staatsgreep. Ayari wordt nu voor een militaire rechtbank vervolgd vanwege laster.

Roep Tunesië op om Yassine Ayari onmiddellijk vrij te laten en hem niet te vervolgen voor een militaire rechtbank, omdat dit een schending is van zijn recht op een eerlijk proces.

Op 30 juli vielen minstens dertig agenten het huis van Ayari binnen en pakten hem met geweld op. Hij moet een eerder opgelegde celstraf van 2 maanden vanwege kritische Facebookberichten uitzitten, omdat hij op 25 juli zijn immuniteit als parlementslid verloor. In de gevangenis werd hij verhoord over de nieuwe aanklachten voor laster.

Op 7 september ging Ayari in hongerstaking uit protest tegen zijn gevangenisstraf en omstandigheden. Zo mag hij geen post ontvangen.

Lees hier de volledige informatie.

Wat gebeurt er met jouw gegevens?

We geven alleen je achternaam en woonplaats door aan de autoriteiten. De mail wordt vanaf een versleuteld e-mailadres verstuurd. Je e-mailadres is niet zichtbaar voor de ontvanger.

Al 6.839 e-mails verstuurd

Stuur een e-mail