© 2020 Getty Images

Vraag om gerechtigheid voor George Floyd

‘Alsjeblieft, ik kan niet ademen.’ Dit waren de woorden die George Floyd, een zwarte man uit Minneapolis in de staat Minnesota zei, terwijl een witte politieagent hem tegen de grond drukte. Hij hield minutenlang zijn knie op de nek van Floyd. ‘Ik ga dood’ zei Floyd van wie de handen geboeid waren.

Op 25 mei stierf George Floyd (46) als gevolg van buitensporig politiegeweld.  Het ontslag van de agenten die betrokken waren bij zijn dood is niet genoeg om het hardnekkige racistische probleem aan te pakken.

Roep openbaar aanklager  William Barr  op ervoor te zorgen dat de daders die verantwoordelijk zijn voor de dood van George Floyd worden berecht en dat er gerechtigheid komt voor zijn familie. 

De dood van Floyd is de zoveelste in een lange rij van racistische gewelddadigheden tegen zwarte Amerikanen en een klassiek voorbeeld van discriminatie waar etnische minderheden in de VS aan de lopende band mee te maken krijgen.

Wat gebeurt er met jouw gegevens?

We geven alleen je achternaam en woonplaats door aan de autoriteiten. De mail wordt vanaf een versleuteld e-mailadres verstuurd. Je e-mailadres is niet zichtbaar voor de ontvanger.

Stuur een e-mail